Реклама / Ads
5| 4755 |14.01.2016 НОВИНИ

Ексхумация доказа шеста жертва на ракията менте в Якоруда

.
Ексхумация на тялото на 33-годишния Юсуф доказа шеста жерва на ракията-убиец в Якоруда. Момчето починало на 21 декември 2015 г. поради аневризма според смъртния акт, всъщност се оказва отровен от метилов алкохол.
 

Това е втората ексхумация на тяло в рамките на 3 седмици, като първата беше на Вайдин Мисанков малко преди Нова година, също с поставена грешна диагоза за причина на смъртта – „инфаркт”. В последствие пробите на тялото показаха, че той също е отровен от метилов алкохол.

 

45-годишният собственик на дърводелски цех Тайфи Мекльов бе обвинен от прокуратурата за това, че е продал общо 6 литра метилов алкохол, заради който починаха петима   Якоруда, а други 8 бяха настанени в благоевградската болница.

 

Айше Мемчова, майка на Юсуф, разказа, че синът й и още двама мъже от велинградското село Кръстава били на 20 декември в цеха на Мекльов, за да му свършат някаква работа. Той ги почерпил с отровната ракия, а самият Тайфи пил вино. На другия ден издъхнали Юсуф и един от мъжете в село Кръстава - 40-годишният Салих Енгяков, в чийто смъртен акт също пише инфаркт. Сега якорудчани настояват за ексхумация и на неговото тяло.

 

Жертвите на смъртоносен алкохол от нелегални казани не спират да растат. А най-стряскащ е фактът, че истинската причина за леталния край на множество случаи записани като „инфаркт”, всъщност принадлежат на статистката „отровени с метилов алкохол”. Не се знае реално колко са жертвите по случая „Якоруда” по време на празниците в края на миналата година. За съжаление обаче проблемът е не само местен.

 

Майка и син бяха намерени тази седмица мъртви в Ямбол, като една от версиите, по която се работи до излизане на резултатите от аутопсията, е отравяне с метилов алкохол, т.к. съседите често ги виждали да си купуват ракия от нелицензирани производители.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4438 |30.12.2015 Шеста жертва на ракията менте в Якоруда . 8| 4916 |23.11.2015 Александър Маринов: Няма доказателства, че Русия води хибридна война към нас . 0| 4632 |03.11.2015 Липса на доказателства отложи делото за влаковата катастрофа край Калояновец . 25| 8412 |01.11.2015 Инджев: Хакерската атака доказа, че електронният вот е манипулируем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads