Реклама / Ads
6| 6077 |23.02.2011 НОВИНИ

Ексхумират тялото на Груев, жертва на полицая-убиец

.
На 28 февруари ще бъде направена ексхумация на трупа на убития по особено жесток начин Димитър Груев от петричкото село Михнево.
 

"Родителите на Димитър Груев се съгласиха да бъде изровен гроба му, независимо, че за семейството това ще е невероятен шок, но пък от друга страна е важно за изготвянето на нова тройна съдебно-медицинска експертиза", коментира адвокат Бараков пред Дарик.

След ексхумацията тялото на младия мъж ще бъде подложено на повторна аутопсия от благоевградските съдебни медици д-р Яни Златин, д-р Камен Аврамов и техен колега от София.

Целта на поисканата от следствието и прокуратурата в Благоевград процедура за изразяването на тялото от гроба е да се докаже по несъмнен начин какви са причините за смъртта на Димитър, както и кой от тримата обвиняеми за убийството е виновен за отнетия човешки живот, уточни защитникът Бараков.

Престъплението срещу Димитър Груев бе извършено на 4-ти срещу 5-ти декември 2010 г, когато 30-годишният мъж бе убит след удари в главата с ръце и крака от полицая в петричкото управление Евтим Каламски. Негови съучастници са двама млади мъже от село Рупите - Стоян Марков и Богомил Кунгалов. Жестокото убийство станало в семейния бар на полицейския служител.

На 14 декември 2010 г. състав на Софийския апелативен съд измени постановената от благоевградските магистрати мярка за неотклонение "задържане под стража" и определи за тримата обвинени парични гаранции от по 1000 лв.

Жителите на с. Михнево вместо да празнуват Никулден, изкопаха гроб за Митко през декември миналата година, а няколко дни по-късно се вдигнаха на протест. Михновалии поискаха сурово наказание за полицая, който според тях е пребил до смърт невинния им съселянин Димитър Груев.

Уличеният в убийство полицай от петричкото РПУ Евтим Каламски бе уволнен дисциплинарно от директора на Областната дирекция на МВР в Пиринско.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 6177 |16.02.2011 А. Първанова: Въпросът на време е Борисов да пожертва Цветанов . 18| 6259 |01.02.2011 Адвокатът на Мургина: Трябваше жертва . 19| 5366 |21.01.2011 Жертва на „Наглите”: Отрязаха ми ухото и ме държаха 43 дни . 2| 5326 |19.01.2011 Стачка на тютюнопроизводители даде първата жертва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads