Реклама / Ads
67| 18366 |20.07.2012 НОВИНИ

ЕКСКЛУЗИВНО във Frognews: Видяхме помощника на атентатора; усъмнихме се!

.
Помощник на атентатора-камикадзе, който уби себе си и още 6-ма на летище Сарафово, е бил разпознат от собственик на туристическо бюро в Поморие, където се опитал да наеме кола под наем. Дори я капарирал срещу 50 лв.
 

Ето и историята от първа ръка, разказана специално за Frognews.bg:

В неделя миналата седмица в туристическо бюро "Афродита", собственост на П. Д. в центъра на град Поморие, на главната улица, пристигнал чужденец. Той говорел английски с акцент. Поискал да наеме кола, но в момента нямало свободна, разказаха само за Frognews.bg служители в бюрото. Бил с къса коса, миловиден в лице, но акцентът му издал, че не е с матерен английски език. Обяснил, че е на почивка и му трябва каквато и да е кола, бил с приятелка. Такава обаче служителите в бюрото не видели. Когато капарирал колата, извадил и солидна сума в евро - банкноти по 500 евро.

На следващия ден, в понеделник, на 16-ти юли той се върнал отново, за да вземе колата. Тогава служителите му поискали документа за самоличност, за да го сканират. Клиентът се поколебал, извадил книжка, те видели, че на нея снимката е на дългокос човек, досущ като атентатора от Сарафовското летище, когото впоследствие видели на кадри. Именно тогава се усъмнили и проявили нежелание да дадат кола. Смутил ги и фактът, че клиентът първоначално казал, че ще я вземе за 4, после за 2 дни, че се противи да сканират книжката му. Собственикът на бюрото дори се почуствал неудобно, че му отказват и излязъл навън. Клиентът даже не искал да си прибере капарото обратно, казал, че може да го вземат. В крайна сметка му го върнали. Сега служителите от бюрото дори допускат, че като нищо колата им е могла да стане инструмент на камикадзето, с която той би могъл да се взриви на летището и да убие още повече хора. Добре, че не се случи всичко това, ужасено повтаряха те за Frognews.bg. За съжаление точно през тези дни камерите на бюрото били повредени и не работели.

Вчера цял ден ГДБОП разпитва П. Д. от Поморие и сваля записи от околните камери.

Междувременно стана ясно, че два автобуса на поморийска превозваческа фирма са намирали в непосредствена близост до мястото на атентата. Собственичката на фирмата Е. К. разказа пред Frognews.bg, че единият й автобус, който бил точно до фатално избухналия, изгорял напълно, но за щастие бил празен, а в другия имало израелски туристи. Шофьорът му обаче проявил изключително хладнокръвие и моментално поел с отворени капаци на багажното си отделение, за да спаси пътниците. Изтеглил се на безопасно разстояние буквално за секунди. Шофьорите на въпросните два автобуса не били от вътрешността на страната, както загиналия, а местни хора.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5714 |20.07.2012 Нови взривове край Петолъчката . 16| 6858 |20.07.2012 Експерт: "Ал Кайда" стои зад атентата . 8| 7246 |20.07.2012 Алексей Петров ще лежи в кревата на Златистия . 17| 17683 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads