Реклама / Ads
3| 4947 |24.08.2017 НОВИНИ

Експерт: Ако работим само 4 дни седмично, ще живеем 10-15 години повече

.
Изследвания сочат, че 4 дневна работна седмица би увеличава живота на човек с 10- 15 години.
 
Това каза пред БНР д-р Диана Инджова, директор на Центъра за психологически изследвания.Тя припомни, че преди  години Маргарет Тачър се е опитвала да наложи концепцията за 4 дневна работна  седмица , но за жалост не успява да убеди индустриалния капитал.

"Планирана система за кратки почивки извън града през септември е  начинът да се настроим за работния процес, който през зимата е още по –тежък",  обясни Инджова.

Септември е благодатен на празници, подсказа тя и препоръча  поне 2 адаптационни паузи  и поне още 1-2  пътувания през зимата.

"За да ги настроим децата по-лесно да се адаптират към училищният  режим е добре да им организираме  приятни изживявания с цялото семейството",  подсказа психоложката.

"Отиване на някакво весело място, цялото  семейство да отидат на кино, да си вземат пуканки и там вътре да преживеят  някаква емоция. Трябва да са позитивни! Тоест, като започваш тежкия момент,  ученето си е тежка работа, трябва да го заредиш с някаква комедия, с нещо хубаво,  позитивно. Два пъти излизане на  сладкарница с вкусни сладки неща, защото пък сладкото носи усещането за нещо  много приятно или една приятна вечеря някъде навън. Родителите трябва да го  инвестират това време", съветва д-р Инджова.

Според нея, в  България хората не се справят със стреса, защото, когато ти търсиш отговор, ти  трябва да направиш промени и трябва да плануваш. Тук някак си хората не са  проактивни. Те просто си казват: "Еми, той животът е много ужасен и тежък.  Той трябва да бъде такъв". Нищо подобно!!! Животът нито трябва да бъде  тежък, нито трябва да бъде изпълнен с много стрес, защото стресът е нещо, което  всъщност е оценка на усещанията за света.

Ние правим изследвания в  държави, където има военни конфликти и хората са щастливи. Когато имаш културологични феномени, които ти подпомагат  процеса...Възприемането на живота като нещо кратко и евтино е причина хората да не инвестират средства в здравето си, преди това да е станало крайно наложително, което е и голям проблем за здравната ни система.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4365 |21.08.2017 Само 25% от българите са готови да се бият за страната си . 13| 12344 |18.08.2017 Само във Фрог: Шефовете в Антикорупция на ДАНС хвърлиха оставки . 2| 7754 |18.08.2017 Само във Фрог: Нов директор слагат на Агенция „Автомобилна администрация” . 4| 4424 |18.08.2017 В София дървета и клони продължават да падат, този път пострада само автомобил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads