Реклама / Ads
0| 4534 |04.04.2016 НОВИНИ

Експерт: Дръжте под око ислямските училища в България

.
Ислямските училища в България трябва да се наблюдават, защото може да са фактор за радикализация. Това заяви директорът на Института на Европейския съюз за изследване на сигурността Антонио Мисироли по Дарик. Той препоръча също да се следят и социалните мрежи, тъй като са основно средство за набиране и пренасочване на радикални елементи.
 

Между мигрантската вълна и проявите на тероризъм има известна връзка, призна Мисироли и допълни, че трима от терористите в Париж и Брюксел са дошли в Европа именно с потока от мигранти.

 

Една от мерките, които България може да предприеме, за да не допусне терористична атака на своя територия, е да наблюдава внимателно ислямските училища в страната, добави Антонио Мисироли.

 

„Трябва да държим под око тези ислямски училища, които съществуват на ваша територия, защото те могат да бъдат фактор за индуктриниране и радикализиране на отделни личности и индивиди.

 

Социалните мрежи също трябва да се следят, защото те са основно средства за набиране и пренасочване на радикални елементи", посочи директорът на Института на ЕС за изследване на сигурността. Попитан има ли връзка между мигрантската вълна и проявите на тероризъм, Антонио Мисироли отговори:

 

„Трябва да бъдем ясни по въпроса. Повече от един милион мигранти влязоха в Европа. Имаме данни, че поне трима или четирима от терористите, участвали в атаките в Париж и Брюксел, са дошли заедно с този поток от мигранти.

 

Мигранската вълна не е съставена само от терористи, но трябва да се подобрят процедурите при издаването на визи, за да не се допускат джихадисти в Европа. Освен това са необходими общи усилия в разузнаването, за да бъдат спрени и тези ислямисти, които вече са ЕС като негови граждани", допълни Антонио Мисироли, който взе участие в дискусия на тема "Глобална стратегия за обща външнва политика и сигурност ан ЕС", организирана от Дипломатическия институт към Министерство на външните работи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4500 |01.02.2016 Експерт: Насила се опитваме да дадем знания на децата . 14| 6136 |19.01.2016 Експерт: От всеки литър гориво държавата взима 1 лев . 6| 4493 |17.12.2015 Експерт: Службите за сигурност са пробити . 3| 4463 |07.12.2015 Експерт: След време Янева и Ченалова ще се върнат в системата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads