Реклама / Ads
3| 17882 |21.11.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Експерт за Фрог: В МО уволняват пенсионери служители, идват кадри на ВМРО

.
След първи януари 2019 в Министерството на отбраната ще бъдат уволнени пенсионерите държавни служители. На тяхно място министърът Красимир Каракачанов и ръководството на военното министерство предвижда да бъдат привлечени млади кадри от ВМРО. Това каза за Фрог нюз експерт, който не е заплашен от уволнение.
 

Това не е нова политика на "войводите". В много от военните отдели на общините в България, както и на много длъжности във военните клубове на армията, са уволнени опитни кадри и на тяхно място също се назначават кадри на ВМРО.

 

В армията коментарите за уволнението на пенсионерите държавни служители са противоречиви. Има експерти, които смятат, че това уволнение е нормално, тъй като е неморално и незаконно дори в едно държавно ведомство да се взема и пенсия, и заплата. Това решение е взето по време на втория мандат на Бойко Борисов. Стотици военни, при наличие на определен трудов стаж, могат да получават пенсия, като в същото време могат да служат в армията до навършване на пределната възраст по закон. При тоова много от тези пенсионирани полковници и генерали продължават да заемат високи длъжности и могат да я карат така до 64-65 години. За отбелязване е, че такова чудо няма в нито една от страните-членки на НАТО.


Защитниците на тези служители пък са на мнение, че са хора с опит, които дълги години са били с пагони и могат да дадат още на армията, тъй като повечето са хора между петдесет и шестдесет години. От друга страна масло в огъня налива положението, че след Нова година ще изхвърлят от министерството тези служители, а в същото време генерали, полковници и подполковници, които имат години за пенсия, ще продължават да вземат и пенсия и заплата. Къде е правдата, питат се чиновници във ведомството.

 

Видимото и прикритото недоволство от предстоящите уволнение в МО шефовете прикрват с приказките за престоящото вдигане на заплатите с 10%. Напрежението се поддържа от неяснотата около придобиването на нов изтребител за ВВС. Хората са и в неудомение от неизползваните за тази година милиони за модернизацията на армията и молбите на военното ръковоство те да бъдат прехвърлени за следващата година.

 

Калин Джумайски

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 11389 |14.11.2018 Момчилова пред Фрог: Управленците вдигнаха два крака, за да удовлетворят мераците на големите братя . 8| 15324 |12.11.2018 Люба Кулезич за Фрог: Статуквото отново е на прицел . 5| 12505 |09.11.2018 Владо Береану за Фрог: Искането на имунитетите на депутати говори за паника в ГЕРБ . 12| 7363 |08.11.2018 Експерт: Шофьор със златен талон и водач-убиец почват от базова цена при ”бонус-малус”*

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads