Реклама / Ads
0| 4292 |10.12.2019 НОВИНИ

PR експерт: Как да оцелеем в Мъглата - 21 полезни точки

.
Любомир Аламанов Източник: Facebook
След като общината, правителството и всякакви независими експерти ни уверяват, че няма какво да се направи за въздуха в София и просто трябва да го изтърпим по десетина или двадесет дена в годината, то нищо друго не ни остава, освен да се съгласим. Ще живеем с Мъглата!
 

Но, за да преживеем тези периоди, трябва да вземем мерки и да се оборудваме адекватно. Представете си, че Мъглата остава десетина дена. И на хората им е забранено да излизат с коли. Само някои рейсове на градския транспорт се движат, придружени от тежко въоръжен ескорт. Като във филм по Стивън Кинг.

Ама той е прав, никой не знае какво може да има в Мъглата.

Нито какво е Мъглата.

 

Затова, ето 21 безценни съвета как трябва да се оборудвате, ако излизате в София по време на страшната Мъгла:

1. Противогаз или цяла добре подбрана комбинация от голяма плътна маска, херметически очила и респиратор за дишане.

2. Бутилка кислород, по-скоро няколко малки бутилки кислород, които да се сменят периодично, че не е ясно какво има в Мъглата.

3. Прецизно подбран набор дрехи – термо бельо, отгоре цял неопренов костюм, грейка, пуловери, непромокаемо яке с качулка, за по-претенциозните – включете и официален анцуг, наметало от комплекта за химическа защита и противорадиационен костюм. Все пак, никой не знае какво има в Мъглата. Най-отгоре се слага светлоотразителна жилетка, за да ви объркат с човек от Чистотата и да не ви закачат.

4. Удобни туристически обувки и поне три чифта чорапи – километри през Мъглата не е шега работа, препоръчват се и рибарски гамаши до под мишниците, Мъглата крие тайни.

5. На главата – каска с челник, като пещерняците. Бял челник, ще разберете защо.

6. Специална система за светлинно оповестяване, като на корабите, за да се знае в Мъглата кой в каква посока се е обърнал и накъде ходи. На гърдите два рефлексни фара – в ляво зелен, в дясно червен. Лесно се помни – зелените са леви, червените станаха десни. А с белия челник ще са доволни и патриотите. Същото се повтаря и на гърба.

7. На коленете – халогени, насочени надолу. Все още не мога да разбера как високите хора виждат къде стъпват в Мъглата.

8. Алармена система, хем да давате звуков сигнал, хем да плашите нападателите. Не се знае какво има в Мъглата.

9. На каската може да има допълнителни екстри като насочващ прожектор, за реакция към подозрителни шумове, както и малко вентилаторче, за да разпръсква Мъглата поне пред визьора ни.

10. Малък акумулатор, за да поддържа цялата система да работи.

11. GPS-локатор за ориентация, как иначе ще се оправим в Мъглата.

12. Суха храна поне за три дена, не е ясно колко време ще се криете в Мъглата. Както и питейна вода на порциони поне за няколко дена - не се знае кога ще стигнете в заслон.

13. Карта на временните заслони, изградени по трите диаметрални трасета - Горубляне-Люлин, Враждебна-Княжево и Илиянци-Драгалевци, за презареждане на кислородни бутилки, храна и вода, ако не достигат, а и за някоя последна новина за статуса на Мъглата.

14. Копие, лък и стрели за отбрана от диви животни, чудовища и администратори, не се знае какви ужасии се крият в Мъглата.

15. Препарати за обеззаразяване, йод против радиация и чесън против вампири. Не е ясно какво има в Мъглата.

16. Ултразвукова свирка, тромба за звуков сигнал, може и корабна сирена, както и сигнална ракета, ако го закъсате някъде в нищото.

17. Пикел за катерене, ако се загубите в Мъглата и трябва да се изкачите на високо, за да се ориентирате, както и котки, които да закрепите за обувките пак в такъв случай.

18. Комплект на малкия скаут - кибрит, компас, нож, комбиниран с много инструменти, резервни части за оборудването, шалте, палатка, спален чувал, не се знае къде ще се наложи да преспите в Мъглата.

19. Аптечка за първа помощ – с много капки за очи, сироп за кашлица, а може и резервна трахея, ако вашата си замине от кашляне.

20. Вземете триъгълник и крик, ако случайно ви спрат КАТ по булевардите и ви проверят. Те пак ще ви глобят за несъобразена скорост, нищо, че ходите, ама това е друга тема.

21. Раница да събере всичкото оборудване, иначе няма да оцелеете. Предпочита се пред количка за по-голяма мобилност.

 

И най-важното, не забравяйте да си носите брошура със снимките и имената на политиците - да си ги гледате в трудни моменти и да ви дават сила, че мислят за вас...

 

Мислите, че се шегувам. Е, те започнаха първи.

Усмихната мъгла… ааа, ден, де

 

Любомир Аламанов, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4385 |10.12.2019 Енергиен експерт: Въглищните централи трябва да бъдат затворени, ЕС взе решения . 3| 5593 |05.12.2019 Експерт: Смъртността у нас е висока, защото пенсионерите не могат да доплащат за лекарства до 70% . 3| 4465 |05.12.2019 Експерт: Вярно е, че бавим ”Турски поток”, но има обективни причини . 8| 4367 |04.12.2019 Експерт: Ако ще охраняваме небето над Северна Македония спешно трябва да се купят радари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads