Реклама / Ads
12| 8136 |25.04.2020 НОВИНИ

Експерт: Кристиан се е ''вкаменил'' след коктейла от марихуана, амфетамини, кокаин и лексотан

.
Желяз Турлаков
Комбинацията на амфетамин и кокаин води до ''вкаменяване''. Вероятно това се е случило с Кристиян Николов, който причини катастрофата, при която загина Милен Цветков, коментира по бТВ Желяз Турлаков, специалист по зависимости. В пробата на Николов са открити марихуана, амфетамини, кокаин и лексотан.
 

„Това не са опиати, а стимуланти. Комбинацията на амфетамини и кокаин много често може да причини кататонен ефект. Мускулатурата да бъде до такава степен стегната, че човек да се вкамени, да натисне газта до дупка и да не може да спре. Това според мен е едното обяснение", каза терапевтът.


Според него другата причина може да е в лайфстайла на тези хора, свързан с клубна култура и нощен живот. Употребата на стимуланти може да доведе до няколко дни липса на сън.

 

"Това е обяснението за лексотана в цялата схема. Те го използват, за да свалят възбуждащия ефект. По-скоро обаче смятам, че става въпрос за кататонния ефект", каза Турлаков, който беше категоричен, че става дума за зависимост.

 

Новият профил на зависимостта е полизависимост, ниска възрастова граница, склонност към употреба на повече от една субстнации, каза експертът, който прогнозира, че тази тенденция ще се задържи.

 

"Не е лесно да удариш умишлено кола. Тук няма опит нито да спре, нито да заобиколи. Отделно става въпрос за скорост над 100 км/ч. Не е изключено да е карал дори със 140 км/ч", коментира от своя страна пилотът Димитър Илиев.

 

По думите му има малцинство сред шофьорите, които правят брутални нарушения – превишават скоростта двойно повече, изпреварват в насрещното, правят опасни маневри. Това е вид тероризъм, от който се умира на момента. Обикновено умират невинните, каза той.

 

Илиев обясни още, че само с 10 км/ч камшичният удар е толкова силен, че почти със сигурност води до някакви травми.

"Нулев е шансът да оживееш при подобен удар като този при катастрофата с Милен Цветков", категоричен бе състезателят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 8947 |23.04.2020 Д-р Цветеслава Гълъбова: Комбинацията наркотици не прави Кристиан невменяем, да не разбира постъпките си . 15| 4203 |23.04.2020 Съдът остави Кристиан Николов в ареста . 24| 5311 |22.04.2020 Покуратурата обвини Кристиан Николов в умишлено убийство на Милен Цветков . 4| 5244 |22.04.2020 Повдигнаха обвинения на спътниците на Кристиан Николов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads