Реклама / Ads
1| 4051 |24.02.2020 НОВИНИ

Експерт: Маските да се ползват само от болни от коронавирус

.
Световната здравна организация не препоръчва носенето на маски от здрави пациенти, защото създават измамно усещане за сигурност. Те могат да са полезни за хора, които са болни, за да не разпространяват заразата. Това заяви по БНТ доц. Михаил Околийски - управляващ офиса на Световната здравна организация в България.
 

Коронавирусът има много кратък живот извън човека (до минути), абсурдно е да се мисли, че е "внесен" от стока или предмет. Хора, които нямат симптоми, е възможно също да са преносители на коронавируса, което е притеснително, каза още Михаил Околийски.

 

Желанието да се помогне адекватно на Италия накара Световната здравна организация да изпрати най-добрия регионален екип, за да работи заедно с местните власти. Има някои неизвестни, кой е например "нулевият пациент", от който е започнало усложнението на обстановката в Италия.

 

В Китай се действа много дисциплинирано и професионално по отношение на коронавируса, идните дни са критични за целия свят, за да овладеем заразата. Свидетел съм как на практика целият свят взима много решителни мерки, надяваме се до месец всичко да приключи.


  
 Спряха за няколко часа влаковете между Австрия и Италия заради коронавируса. Съмнения предизвикали двама пътници, които пътували с влак на Австрийските федерални железници от Венеция до Мюнхен. Пробите им са отрицателни. Останалите пътници са в очакване на следващите решения на властите. Движението на влаковете беше възстановено тази нощ.

 

В Италия са 152 потвърдени случая на коронавирус, а трима души починаха.

Южна Корея съобщи за още двама починали от новия коронавирус и за 161 нови случая на зараза. Така смъртните случаи в азиатската страна станаха 7.

В Китай, откъдето започна разпространението на вируса, жертвите вече са близо 2600 души.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4261 |20.02.2020 Експерт: Закъсняваме с плана ”Енергетика и климат”, а съседите ни вече кандидатстват за европари . 14| 7025 |19.02.2020 Експерт: Борисов даде задна за чакалнята на еврозоната - гроздето е кисело или заради изборите . 2| 4179 |17.02.2020 Проф. Кантарджиев: Маските са добра защита срещу коронавируса . 2| 5425 |11.02.2020 PR експерт: Валери Симеонов отклонява вниманието от бездействието на институциите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads