Реклама / Ads
11| 6176 |08.01.2015 НОВИНИ

Експерт пред Фрог: Мюсюлманите ни възприемат като застаряващо гей общество

.
Причините да се стигне до трагедията в Париж се коренят в криворазбаната демокрация, с която западните общества прекалиха. За мюсюлманите западните общества са разглезени гей общества, които не се възпроизвеждат ефективно и стареят. Това каза пред Фрог нюз членът на УС на Института по изучаване на тероризъм и сигурност, и бивш служител на ГДБОП Симеон Иванов.
 

 От няколко години България подкрепя съвсем видимо САЩ и Израел. Политиките на Израел са политики на поставена в състояние на война нация. Не случайно навремето Голда Меир беше възкликнала "Единствено не мога да простя на Арафат това, че направи синовете ни убийци по принуда”. Ако трябва да сме честни карикатурите не са причина за нападението на редакцията на сатиричното списание в Париж, а само повод. Първо, акцията е добре планирана и перфектно изпълнена. Освен изпълнителите е имало отлична логистика и разузнаване. Подбрано е било подходящо оръжие което да даде превъзходство над живата сила на полицията и достатъчна плътност на огъня, съчетано с огнева мощ срещу бронираните жилетки.

Западните общества, с криворазбраната си социална политика, създадоха огромни вегетиращи общности от маргинали. В тях се имплантират най-лесно идеологиите на войнстващия ислям, обясни експертът по антитероризъм.

 

Сопред него в нападението, извършено по този брутален начин има посланието и то е ясно. Вие водите войната със самолети срещу нас. Ние ще поведем нестандартна война във вашите домове и офиси. Западното общество, което тръби против предразсъдиците е чудесно уязвимо. Съпротивителните им сили са доста "ръждясали", а нуждата от евтина работна ръка за непривлекателната тежка работа е причина за приемането на огромни групи емигранти. Ако преди говорихме за емиграционен поток, то в момента говорим за готвено емигрантско цунами, предупреди той.

 

На въпрос дали можем да живеем заедно с хора, проповядващи радикален ислям Симеон Иванов каза: Да се живеем с тях е възможно. Израел са така от 60 години. Но дали е удобно и безопасно? Докато са малки и ограничени такива общности се контролират лесно и са мирни. Станат ли големи, веднага се капсулират и заживяват свой живот по свои вътрешни правила. При нас така са ромите. Те не живеят по нашите правила. Имат си Мешере. Самото му съществуване е обида за българската държавност. Колко да е независима и тази съдебна инстанция? Струпай стотици хиляди мини на едно място без да спазваш правила и ще имаш инцидент като в завода в Горни Лом. Така, че да се живее с такива общности може, ама до време.

 

Според Иванов почти е невъзможно да се предотвратят такива акции като в Париж и Бостън, например. Защото се върви след събитията и се работи на парче. Важна е превенцията. Политиката на обезпечаване на социалните помощи, също.  Искаш ли да маргинализираш една общност давай и социални помощи. И като прибавим културните различия, нещата се случват точно  както в Париж. На фона на тези терористични актове ми се иска да попитам Мистър Камерън, българите по лоши ли са от мюсюлманите в Англия?!

 

По думите му терористите гледат към България с надежда. Те виждат тук чудесни предпоставки да превърнат страната ни в страна - платформа като Йемен. Намаляващо, състаряващо население, ниски доходи, маргинализирани общности, изнесено някъде навън национално богатство, разрушена икономика, малки разстояния, обезлюдени селища, слаба полиция, отсъстваща армия, подкупни политици. Какво по-благодатно от това за терористите! Опастност има и нея не  я забелязват само „слепите” ни политици, заключи експертът по антитероризъм. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5166 |08.01.2015 Р. Угърчинска пред Фрог: С просвета ще спрем тероризма . 68| 21548 |08.01.2015 Първо във Фрог: Разузнавачи искат съд за военния министър . 2| 5170 |08.01.2015 Най-младият заподозрян за атентата в Париж се предаде; грандиозна акция тече . 0| 4713 |07.01.2015 Цветя пред френското посолство в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads