Реклама / Ads
30| 8933 |15.05.2020 НОВИНИ

Експерт: Трябваше ли генерал Мутафчийски да остане запомнен с ”яко да измрат”?

.
Михаил Найденов
ГАФ! Самo три букви, които предават всичко изговорено в това интервю. Гротеска. Обида за всеки нормален, мислещ човек. Моите уважения към професионалните качества на генерал Мутафчийски, но по-добре това интервю въобще да не го беше давал. Изобщо, има ли някой, който да го съветва? Преумората си казва думата.
 

Има ли капитан на руля? Това е въпросът, който идва на ум в такъв момент, при такъв ГАФ. Кой ще преведе кораба, наречен Република България, през вълните на тази по всичко личи дълга и сложна криза?
"Яко да измрат"...
Или "Някой изби рибата"...
...
НОЩ...
Пак три букви.
Дали да разбираме думата според определението в тълковния речник, т.е. като част от денонощието между вечерта и сутринта. Или като една работна група, създадена със заповед на министър-председателя по силата на Устройствения правилник на Министерския съвет, известна като Национален оперативен щаб. Административно формирование без правомощия да решава, а само да съветва.






Това интервю показа едно. Думата с три букви. Която от двете думи си изберете.
Стига толкова! Стига импровизации! За такива кризи като тази трябва да има предварително създадени механизми и процедури. Ето по това трябва да се работи сега. Нека това интервю най-накрая да ни "светне лампата", че трябва да започнем да работим така, че да си подредим системата за национална сигурност. За да сме готови и за такъв вид криза. Очевидно НОЩ не е най- удачният вариант.
Иначе извинението за израза с "якото измиране" сега е най-малкото, което трябва да направи генерал Мутафчийски.


А Бенатова се държа заядливо от началото до край, но въпросите й имаха смисъл.

Трябваше ли в крайна генерал Мутафчийски да остане запомнен с "яко да измрат"... Толкова усилия и нерви и накрая с това ще остане в главите на повечето хора. Определено е липса и на политически опит. И на опит в общуването с хората. И въпрос на пренапрежение и преумора.
Както и да го погледнем, това си е чист гаф. Жалко.

 

Военният експерт Михаил Найденов, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5231 |11.05.2020 Д-р Таня Андреева: Най-подготвените болници трябваше да поемат първата вълна на заразени у нас . 25| 6050 |10.05.2020 297 100 са вече безработните у нас. Експерт: Това не е било през последните 30 г. . 9| 4595 |07.05.2020 Генерал обясни как протестиращи се оказаха в зоната на военен полигон . 28| 5322 |06.05.2020 Херо Мустафа подари на генерал Мутафчийски икона на Св. Георги Победоносец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads