Реклама / Ads
39| 6260 |28.11.2013 НОВИНИ

Експерт: Води се кампания срещу военното разузнаване

.
Бившият зам.-началник на Военното разузнаване о.р.полк. Николай Русатев Източник: bTV
Във Военното разузнаване работят хората, които подслушват със специална и много добра техника. Военното разузнаване обаче не подслушва граждани на територията на България, гарантирам ви. Ние работим само в интерес на страната. Аз съм ръководил всички операции в последните девет години и мога да потвърдя това нещо.
 

Това заяви бившият зам.-началник на Военното разузнаване о.р.полк. Николай Русатев в предаването "Лице в лице" по бТВ. Русатев добави, че е против сливането на военното и цивилното разузнаване.

Според него готвените закони за службите са един добър пример, че нещата могат да се подобрят в нашите служби. Аз съм против това да се сливат двете служи - военно разузнаване и Националната разузнавателна служба. Едно такова сливане ще наруши структурата и ефективността на службите, смята експертът.

Навремето ние дадохме на американците сведения за Милошевич, след което те го свалиха от власт. Това показва как ние сме работили в полза на страната си.

През пролетта на 1999 г. авиацията на НАТО нанася удари по войските на Милошевич с цел да предотврати планираното етническо прочистване на Косово. По-късно става ясно, че югоармията е изпълнявала таен план с кодовото название “Подкова". Щабквартирата на пакта научава за него не от някой друг, а от доклад на българското военно разузнаване.

Нашата служба работи активно и в партньорство с чуждите служби. Според него управляващите са наясно с всичко, което се случва в света, защото службата ни е една от най-добрите. Има кампания, която се води срещу Военното разузнаване. Явно ние пречим на някои хора с информацията, която подаваме. Може би вредим на определени кръгове в България, смята Николай Русатев.

Русатев потвърди, че организираната престъпност, основно свързана с наркотрафика има интерес да се премахнат службата. Според него тези структури финансират властта. "Търговията с оръжие, наркотрафикът, контрабандата - това са само част от приоритетите на службата, които тя следи, чрез подслушване.

За контрабандата с цигари и алкохол в България полковникът коментира, че не може да се случи без зад каналите да има някой от правителството, тъй като не е възможно сам човек да направи такива канали, без подкрепата на властта.

Намаляват опитите за незаконна търговия с оръжие, но опити има, каза Николай Русатев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5649 |28.11.2013 П. Прошков: БСП не може да води мъжки разговори с ДПС . 2| 6231 |16.11.2013 Бомбички и полиция съпроводиха сините и червените до стадиона . 33| 7036 |15.11.2013 Валерия Велева води с Кеворкян „Всяка неделя” . 20| 6668 |14.11.2013 Новият френски посланик:Демокрацията често води до липса на удовлетворение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads