Реклама / Ads
28| 4828 |16.01.2018 НОВИНИ

Експерти: БСП не са чели Истанбулската конвенция

.
Страхил Делийски и Димитър Ганев
Това, което се случи с Истанбулската конвенция е пример за това каква вреда могат да нанесат фалшивите новини. В нея няма трети пол. Политическите анализатори Страхил Делийски и Димитър Ганев изразиха учудването си, че БСП застана на силно консервативна позиция - нещо, което не е присъщо на истинска левица.
 

По думите им червените имат "просветен проблем" и без да са япрочели яхнаха вълната на една фалшива новина.

Прави впечатление, че има различни послания от БСП и ГЕРБ. Едните говорят само за вътрешни проблеми, като се опитват да спечелят точки, а другите са фокусирани върху европредседателството. Червените искат да надвикат ГЕРБ и да направят така, че успеха на България, като председател на Съвета на ЕС да зависи от това дали има или няма корупция. Така пред БТВ  описаха ситуацията в момента у нас.

"Изпусната ситуация", възкликнаха двамата. Те обясниха, че европредседателството няма нищо общо с вътрешния проблем - корупцията. "Едни и същи хора тичат по две различни писти". По думите им БСП използва тема, по която получават активна подкрепа от президента Радев.

"Изглежда, че БСП нарочно прави вота сега. Тя има очевиден проблем по мотивите му", заявиха Ганев и Делийски. Те посочиха, че по всичко личи, че БСП нямат за цел нови избори, защото добре си дават сметка, че отново ще загубят.

Двамата анализатори смятат, че противопоставянето на БСП и ГЕРБ стяга тясно партийните редици но не е позитивно, като цяло, за политическата система в България.

Страхил Делийски и Димитър Ганев смятат за странно още нещо в България, а именно, че "зелените" са по-близки до градската десница, докато в цял свят тези формации са леви. За красноречив пример те посочиха, че лозунг издиган навсякъде по света - "Капитализмът убива природата" беше смачкан, преди няколко дни на техен протест, а групичката, която го издигна изгонена.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4021 |16.01.2018 Пак превеждат Истанбулската конвенция -заради неразбиране у нас . 8| 3941 |14.01.2018 Караянчева: Ще има отворен дебат за Истанбулската конвенция . 3| 4864 |14.01.2018 Маргарита Попова: Интересува ме как ще се изпълнява Истанбулската конвенция . 3| 3767 |13.01.2018 БСП против ратификацията на Истанбулската конвенция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads