Реклама / Ads
5| 10024 |23.08.2017 НОВИНИ

Експерти: Някой иска да изкупи на безценица военната продукция на ”Емко” и да го фалира

.
"КОС" проспа нарушенията в завода в Горни Лом, но отне веднага лиценза на "Емко"
Скандалите около отнетите лицензи на ”Дунарит” и ”Емко” постепенно разкриват какво се цели и какво ще се случи, смятат експерти.
 
Отнетият вчера лиценз на "Емко" например е само за търговия, а не за производство. Това означава, че продукцията ще се трупа, но няма да може да бъде извозена до клиентите на завода и да спазят условията по сключени договори. В този труден момент вероятно ще се появи "спасител", който има лиценз за търговия с военна продукция  и ще изкупи произведеното и трупащо се в складове и на двора за без пари.

Така договорите с клиентите ще бъдат изпълнени, но в касата на "Емко" няма да влязат свежи пари за продължаване на дейността. А "спасителят" ще реализира крупна печалба, без да е рискувал с производството на военната продукция. С кого е свързан този късметлия, не е трудно да се досетим. Това е структура, която може да мобилизира правителството, Министерството на икономиката и служба "КОС" на МВР.

Разбира се, Делян Пеевски няма нищо, ама нищо общо с това. Обаче няколко месеца на отнет лиценз за търговия и "Емко" ще се срине финансово. Тогава някой ще се появи и ще купи завода. Поредният "спасител" няма да има проблеми нито с "КОС", нито с лицензите на Министерството на икономиката, прогнозират експертите.

Но това ще стане след време. Сега обаче остават много въпроси, на първо място свързани с подозрителното бързане от страна на службата на МВР при проверките.Както е добре известно на оръжейниците, "КОС" прави проверка ,дава предписание, срок и ако той не е спазен-налага глоби и определя нов срок.

Отнемането на лиценз на завод или цех, произвеждащ военна продукция е изключение и крайна мярка. В случаите с "Дунарит" и "Емко" обаче това става първа мярка след проверката на място. Интересно, защо се прави така и кой го е поръчал. Едва ли е конкурент, защото работа и поръчки има за всички, даже има недостиг на производствени мощности.Така че остава единствено действията на държавата срещу частните военни заводи да са продиктувани от олигархично-мафиотски интереси.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4717 |23.08.2017 Мартин Шулц поиска изтегляне на американските ядрени оръжия от Германия . 2| 4077 |22.08.2017 Искат по 5 лева за „Нищо” в сладкарница в Харманли . 0| 3817 |22.08.2017 Еврокомисар поиска по-твърд курс към Турция . 0| 4178 |21.08.2017 Югозападният университет иска повече места за медицинска сестра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads