Реклама / Ads
3| 4946 |12.09.2017 НОВИНИ

„Експерти” по сигурност си направиха пиар на гърба на отвлечения Адриан

.
Отвлеченият мъж беше освободен в неделя вечерта
Така наречени експерти по сигурност си направиха пиар на гърба на отвлечения Адриан. Часове след дръзкото посегателство, те плъзнаха по телевизионните студия, за да разкажат какво знаят за него, независимо от оскъдната информация. Наред с това, обаче не пропуснаха да лансират и откровени лъжи за минали похищения.
 

Любопитното е, че болшинството „запяха” рефрена за страховитата група за „Наглите”, неутрализирана преди години. Припомняме, че четирима от бандата излежават тежки присъди в затвора. Според „специалистите”, обаче по-голяма част от групата си вършее на свобода и само малцина са получили възмездие. Същите познавачи на процесите в ъндърграунда предположиха, че може въпросната банда отново да се е активирала и да е посегнала на младия мъж. Тезата им обаче издиша отвсякъде, което показва, че се доверяват повече на слухове, отколкото на доказани факти.

От кориците на делото „Наглите” е видно, че за тях са работили 11 души. Четирима вече търкат наровете в затвора, трима са убити- Сапата, Кокошката и Шкафа, а двама са станали защитени свидетели. Съдът е оневинил други двама, за които МВР и прокуратурата събра и представи доказателства за съпричастност към няколко отвличания. Въпросните заподозрени, обаче не се бали от т. нар. твърдо ядро на „Наглите”. Разследващите са категорични,че те нямат „сърце” и възможности сами да организират подобно посегателство, изискващо предварителна солидна подготовка, познания в различни области и разбира се финансов ресурс.

 

Втората глупост, която „добре запознатите експерти” изръсиха през последните дни е, че „Наглите” са укрили парите от откупите и че след време, като излязат на свобода, ще си живеят по царски. Пак от събраните доказателства е видно, че взетите откупи варират от 400 000 лв. до 700 000 лв. Установено е, че парите се разделяли по братски между членовете на бандата. Това означава, че на всеки са се падали средно по 50 бона за удар. Не е тайна, че болшинството са харчили пачките за охолен живот, скъпарски дрехи, луксозни возила и пътешествия в чужбина. Други пък са финансирали бизнес начинанията на съпругите си. Само един от тях- Любо Гребеца, признава, че е укрил плячката си. Близки до окошарените бандити също свидетелстват, че повечето „кървави” пари са опукани за удоволствия.

 

Професор Николай Радулов разказа доста пикантна история от екрана. А именно, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов се събрали една вечер в Банкя и като започнали да пресмятат кой може да отвлича, стигнали до извършителите. Истината, обаче е малко по-различна. Човек, запознат с престъпленията от първо лице, решава да проговори. За да е сигурен, че ще му бъде гарантиран живота, избира да направи това пред шефа на МВР, който по това време е Цветанов. Паралелно с това, обаче, оперативните служби прихващат как един от „Наглите” изпраща есемес на близките на поредния похитен. Така информацията се дублира, което насочва ченгетата към реалните извършители.


За да засилят драматизма до кроен предел, „добре информирани личности” направиха връзка между „Наглите” и двамата мъже, отвлекли и убили 18-годишната Милослава Николова от Перник в края на 2011 г. От кориците на делото се разбра, че престъпленията са коренно различни-извършителите не само нямат общо по между си и не са се познавали, но са действали по други схеми. „Наглите” са тероризирали част от жертвите си, но не са ги ликвидирали. Убийците на Мирослава дори не са планирали да я оставят жива и малко, след като я завличат пред спортната зала в миньорския град, слагат примката на врата й.

Оказва се, че тежките престъпления и липсата на официална информация са благодатна почва т. нар. „експерти” да си начешат егото, разпространявайки фалшиви новини. И то в медии, които уж се борят срещу тях.  И докато близките на жертвата треперят от ужас, дали дните й са преброени, а хората са в шок, дали и тях няма да ги подкарат, някой предпочита просто да си лови риба в мътни води.

 

Екип на Фрог

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4389 |08.09.2017 Огнян Минчев: Радикалният ислям в ромските махали е изпитание за националната сигурност . 2| 4208 |02.09.2017 Цветанов вместо Радев гарантира сигурността . 0| 4401 |31.08.2017 Радулов: Полицията показва несигурност по случая с Адриан Златков . 2| 4197 |25.08.2017 Столтенберг: Агресивното поведение на Русия подкопава сигурността в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads