Реклама / Ads
1| 5358 |19.12.2018 НОВИНИ

Експерти за снимката с Чоков: МВР трябва да контролира мярката му за неотклонение

.
Бившият директор на ГДБОП Тихомир Стойчев и адвокатът Ивета Анадолска Източник: Нова телевизия
Изцяло отговорност на МВР е контролът за спазването на наложената от съда мярка за неотклонение на бившия кмет на Галиче Ценко Чоков.
 

Темата беше коментирана от  адвокат Ивета Анадолска и бившият директор на ГДБОП Тихомир Стойчев в студиото на Нова телевизия. Повод бе  снимката на бившия кмет на Галиче Ценко Чоков на вечеря в столичен ресторант, докато е под домашен арест.


„Би трябвало полицаи да проверяват по различно време на денонощието дали подсъдимият си е у дома. Когато се подава молба за разрешение на лицето да напусне жилището си, тя трябва да бъде придружена с някакъв медицински документ или най-малкото – бележка за записан час при даден лекар. А самото разрешение важи за конкретен ден и часови пояс”, заяви Анадолска.

 

Според нея трябва скоро да се въведе системата за поставяне на гривни за проследяване на подсъдими. Тази възможност се обсъждала от около две години, каза още юристът.

 

Бившият директор на ГДБОП Тихомир Стойчев пък смята, че опасните престъпници, пуснати под домашен арест, би трябвало да бъдат контролирани постоянно.

„От години се занимаваме с Ценко Чоков. Превърнахме Галиче в столица на съвременна криминализирана България”, каза още Стойчев.

 

Ценко Чоков отдавна е в политиката – употребяваха го и сини, и червени, и оранжеви. Всички го искаха за кмет. Превърнахме Галиче в столица на България – на съвременна криминализирана България,  заяви още Стойчев.

 

В България добре написаните закони не се прилагат. Системата не работи. Създадохме огромна администрация, от години се занимаваме с ценкочоковщината, която е криминализирала българското общество, добави той.

 

Когато е наложена мярката за неотклонение на Ценко Чоков, съдът е трябвало да уведоми пробационната служба и съответното районно полицейско управление, които да го контролират,  добави бившият антикриминалист. Системата трябва да бъде накарана да се задейства, друг е въпросът, че някой не желае да прави това, каза още Тихомир Стойчев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3985 |18.12.2018 Правят психоекспертиза на мъжа, ранил с нож полицаи в автобус . 1| 4151 |10.12.2018 Експерти: Има опасност от нова катастрофа на злополучния път край Своге . 3| 3547 |06.12.2018 Експерти: Малки предприятия ще фалират от драстичния скок в цената на тока . 4| 5818 |19.11.2018 Експерти: Аргументът ”по-добре късно, отколкото никога” няма място в политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads