Реклама / Ads
1| 7611 |18.05.2018 НОВИНИ

Експолицай пред Фрог: Пелов пишеше и на майка си, Адвокат: Не одобрявам бягството му

.
Николай Николов
Не съм изненадан, че Владимир Пелов е писал писмо на президента и омбудсмана. Той написа писмо със сходно съдържание и на майка си, когато го задържахме за обира на златарското ателие. Това каза пред Фрог нюз бившият шеф на ОДМВР-София Николай Николов. Именно по негово време Пелов беше арестуван.
 

В писмото обясняваше, че не е извършил деянието, както и че в полицията ще го убият. Както виждате нищо такова не се случи. По делото бяха събрани както преки, така и косвени доказателства. Няколко съдебни състава са категорични, че Пелов е извършил престъплението и затова го осъдиха на 25 години затвор.

 

Със сегашното писмо полицията получава добра новина и тя е, че още малко трябва да положи усилие, за да го хване. То е доказателство, че престъпникът е тук, наблизо, допълни Николов. Един от ходовете на Владимир е да се прави на интелигентен, но в действителност не е такъв. Продължавам да стоя зад думите си, че рано или късно полицията ще го хване, заключи бившето топченге.

 

Адвокат Мария Колева  

 

 

Служебният адвокат  на беглеца, съвсем очаквано беше на друга позиция.  Пред Фрог Мария Колева заяви:  Нямам връзка с Владимир Пелов от момента, в който делото за кражбата в златарското ателие в Ботевград приключи. Бях наета като служебен защитник и така се запознах с всички факти  и доказателства по това дело. Категорична съм, че Пелов, какъвто и да е бил той, беше несправедливо осъден. Познавайки го, когато избяга, разбрах, че това е причината. Не е изключено да си мисли, че ще го убият. Като човек не одобрявам бягството му. Трудно ми е да го посъветвам в момента. Да се предаде ще бъде най-правилно. Но в България истината най-трудно се доказва. Не съм сигурна, че ще може да докаже тезата си, че не е виновен. Най-лошото е, че у нас наказания има само за дребните риби. Управляващите винаги се измъкват, винаги остават чисти, недосегаеми. Това дразни всички, защото законите трябва да важат за бедни и богати, за обикновени хора и властимащи.

 

Проверява се автентичността на писмото от избягалия затворник Пелов, заяви правосъдният министър Цецка Цачева във Варна. Припомняме, на 13 април двамата осъдени Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха през парадния вход на Централния софийски затвор. В четвъртък омбудсманът и  президентът Румен Радев  получиха писмо от избягалия затворник Владимир Пелов. В осем страници той описва мотивите си да избяга от затвора. Твърди, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това го е предизвикало да избяга. В писмото Пелов не посочва как се е сдобил с оръжието, но твърди, че не е искал да нарани никого.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4577 |17.05.2018 Непредвиден концерт ”в чест” на председателството . 4| 7030 |17.05.2018 Иван Игов пред Фрог: 1/3 от семействата в България са агресивни и така възпитават децата си . 3| 4881 |17.05.2018 Сърби извадиха плакат пред НДК: ”Косово е Сърбия” . 0| 4688 |17.05.2018 Не допуснаха екоактивисти да протестират пред НДК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads