Реклама / Ads
0| 5322 |19.07.2011

Екстрадират 8 от задържаните при операция "Шок"

.
Софийският градски съд отложи разглеждането на европейската заповед за арест на Евгени Симеонов. Заседанието бе прекратено, след като на Симеонов му прилоша.

Преди това защитата поиска отвод на съдебния състав. Причината - на предишно заседание магистратите са гледали искането, след като преди това са уважили европейската заповед за арест на друг обвиняем. Според адвокатите това е знак, че съдебният състав ще е предубеден по отношение на Симеонов. Магистратите обаче не уважиха искането за отвод.

Защитниците на Симеонов поискаха и нов превод на европейската заповед за арест, както и справка от Прокуратурата и от Националната следствена служба – дали по отношение на обвиняемия се води досъдебно производство. Съдът уважи само искането за справка. Следващото заседание бе насрочено за 3 август.

Съдът реши да екстрадира в Италия Ангел Ангелов. Адвокатът на обвиняемия твърди, че задържан трябва да бъде не клиентът й, а друг човек със същото име. Защитата поиска към материалите да бъдат приложени снимка, дактилоскопски отпечатъци и свидетелски показания. Магистратите обаче отказаха.

Юлиян Георгиев и Милен Иванов сами пожелаха да бъдат екстрадирани в Италия. Ако до 3 дни те не оттеглят съгласието си, СГС ще се произнесе по искането за предаването им без производството да се гледа от Апелативен съд. По отношение на Георги Исаев съдът потвърди мярката „задържане под стража”, но ще произнесе решението си за екстрадицията в 3-дневен срок.

Пловдивският окръжен съд допусна предаването на Пламен Петров, Николай Праматаров и Велин Конарев на компетентните съдебни власти на Италия по европейска заповед за арест, съобщиха от съда. Там ще ке проведе на наказателно преследване за участие в организирана престъпна група, извършваща компютърни престъпления и подправка на платежни инструменти в Италия.

Окръжният съд в Кюстендил взе решение да предаде на италианските власти още двама от задържаните по време на провелата се полицейска операция „Шок” - Николай Орозов и Илияна Крекманова. На предишни заседания те доброволно и в писмена форма дадоха съгласие за предаването им на властите в Италия.

Всички решения подлежат на обжалване пред Софийски апелативен съд.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Операция "Спокойствието" обезпокои мнозина 24| 5192 |16.07.2011 . Операция "Благословеният" завърши с белезници 18| 4979 |15.07.2011 . No merсy* за задържаните в операция "Шок" 5| 5832 |14.07.2011 . Операция „Шок” продължава, 55 арестувани 35| 5925 |06.07.2011

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ

    ДОБРО УТРО