Реклама / Ads
22| 7018 |25.03.2012 НОВИНИ

Eкзекутираният Кирилов „пропял” за боса на „Наглите”

.
Мястото на разстрела
Екзекутираният Кирил Кирилов – Шкафа от „Наглите” е поюискал да направи пълни самопризнания за истинския бос на групата за отвличания. Това е една от основните версии за мотивите да бъде убит миналата нощ.
 
Шкафа е бил разстрелян пред дома си в столичния кв. „Младост-3”. Първи на местопроизшествието са се оказали патрулните полицаи и репортерка на в. „Телеграф”. Те се опитали да успокоят близките му, които са били с него и които крещели къде са Цветан Цветанов и Бойко Борисов да спрат убийството на Кирилов. Шкафа бил уцелен в крака и умрял от загуба на кръв, въпреки, че линейката пристигнала за 10-15 минути. Кирилов е известен още и като Монтанския. Още миналата година той бе пуснат от ареста с мярка „подписка”.

 

Шкафа бе арестуван при операция "Наглите" 2. Той се включил в бандата по-късно и участвал в отвличанията на бизнесмена Киро Киров и студента Румен Гунински. Твърди се, че Кирил бил доведен, за да замести един от Наглите, който бил в чужбина. Монтанския е сочен като един от хората, които пряко са отвличали жертвите и ги е конвоирал до къщата на ужасите в махала Бърдо, край Вакарел. Запознати твдърдят също, че преди време той е бил част от личната охрана на Алексей Петров, обвиняем по делото „Октопод”.

Преди месеци сензационно сайтът Скандално съобщи, че Шкафа ще бъде убит, тъй като играел ролята на важен свидетел по делото "Наглите", който ще разкрие истинския поръчител на отвличанията.

В петък прокуратурата поиска 12 години затвор за Кирилов по делото срещу бандата за отвличания.

По Кирилов са изстреляни осем патрона, но са го улучили само три.

Шкафа първо успял да се затича, но после буквално се влачел около 150 метра. Накрая не издържал и се проснал на земята в очакване на помощ. Докато пристигне линейка обаче, той изпаднал в безсъзнание заради огромната кръвозагуба и малко по-късно починал.

Бизнесменът Киро Киров, който е една от жертвите на „Наглите” се вкючи по телефона в предаването на Лора Крумова по бТВ и обясни, че именно Шкафа го попитал в съдебната зала дали наистина мисли, че в отвличането са замесени и полицаи.

„Тази забележка ми направи впечатление”, поясни Киров.

 

Ако беше останал в ареста, щеше сега да е жив. Освен това проговори много късно и босът е могъл да вземе мерки да го ликвидира, коментира пред Фрог нюз източник, близък до разследването. Той смята също, че Кирилов би могъл да бъде обект на разправа от доста хора, тъй като през годините е участвал в доста престъпления. Странно е, че са го убили, защото става дума повече за кражби, а за такова нещо обикновено не разстрелват. Нещо друго се е случило, категоричен е нашият източник.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 7722 |25.03.2012 Комисията по досиетата се превърнала в нова ДС . 4| 8869 |25.03.2012 В. Качиков-Дългия: Нямам мотив да поръчвам Самоковеца . 21| 9355 |25.03.2012 Застреляха Киро Шкафа от "Наглите", бил готов да "пропее" . 17| 17693 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads