Реклама / Ads
1| 3678 |21.10.2019 НОВИНИ

Електроразпределителните дружества са готови да направят зимата ни по-топла

.
Източник: БГНЕС
Електроенергийният системен оператор и трите електроразпределителни дружества са подготвени за предстоящия зимен сезон. Това е основният извод от проверката на експерти от Министерството на енергетиката, съобщи БГНЕС.
 

През периода 24 септември–11 октомври 2019 г. бяха инспектирани обекти на „ЕСО“ ЕАД, „Електроразпределение ЮГ“ ЕАД, „Електроразпределение Север“ АД и „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. Целта бе да бъде установена степента на готовност на енергийните обекти за работа при бедствия, с оглед намаляване на неблагоприятните последствия от природни бедствия и аварии през есенно–зимния сезон 2019-2020 г.

 

На произволно избран принцип бяха проверени енергийни обекти в районите на градовете Ямбол, Карнобат, Айтос, Бургас, Пловдив, Банско, Разлог, Белица, Гоце Делчев, Хаджидимово, Бяла, Борово, Две могили, Русе, Ветово, Цар Калоян и Глоджево. Обект на инспекциите бяха електрически подстанции, въздушни електропроводи високо, средно и ниско напрежение, както и възлови станции и трафопостове.

 

Въздушните електропроводни линии високо напрежение, преминаващи през горски територии, са с добре поддържани просеки, установи проверката.

 

Голяма част от въздушните електропроводи ниско напрежение, които преминават успоредно над тротоарните зони на населените места, са подменени с изолирани усукани проводници, които не се влияят от досега им с клони на дървета. В по-големите градове мрежите за ниско напрежение са изградени чрез силови кабели, които са положени подземно.

 

Съоръженията в обслужваните от трите електроразпределителни дружества възлови станции и трафопостове са преминали годишния профилактичен преглед и са подготвени за работа при зимни условия.

 

Контролните органи от Министерството на енергетиката установиха, че в подстанциите са изпълнени всички необходими мероприятия, свързани с подготовката им за есенно-зимния сезон.

 

Във всички проверени дружества е организирана работата на аварийни екипи, които денонощно са на разположение. Така се покрива обслужването на цялата територия на страната. Екипите са оборудвани с високопроходими автомобили и всички необходими материали за извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5189 |25.09.2019 Всички дъщерни дружества на ”Томас Кук” обявиха фалит, хотелиерите ни търсят адвокати . 0| 3876 |26.08.2019 Кметовете трябва да са готови със списъка на засегнати от чумата стопани . 0| 3946 |01.08.2019 Дружествата на ЧЕЗ са сред най-големите компании в България . 11| 5760 |04.07.2019 Владимир Береану: Западните страни са готови да подкрепят Кьовеши

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads