Реклама / Ads
71| 22935 |21.09.2019 ПОЛИТИКА

Елена Гунчева: Цецку с първи изстрел срещу ГЕРБ и Борисов

.
Адв. Елена Гунчева
Култово интервю на Мислителя, възпитаникът на Помощното училище във Вършец, съвременният Гуру на евроатлантическата мисъл, Анал-изаторът, Бившият Втори – самият Цветан Цветанов, Китката на ГЕРБ.
 

Какво разбрахме?

 

На първо място, че Борисов вече е враг на Цветанов. Че се е повлиял от думите на хора около него, които са подмазвачи и му говорят това, което иска да чуе. И които са изместили Цветанов, защото виждат влиянието му.

 

На второ – Борисов се ПРИТЕСНЯВА – дали Цецку ще направи нов политически проект и ще участва в политиката. Дори му се е обаждал да го пита. Всъщност всички това се питаме. Защото между двамата, безспорно Цецку е по-умният и организираният /е, за герберастче, разбира се/.

 

На трето – Цецку е на разположение с МОЗЪЧНИЯ СИ ТРЪСТ, на политически партии, които искат ЗАДЪЛБОЧЕНИ анализи на политическата ситуация. Това прозвуча като оферта към всеки, който го поиска Цецку. Което е интересно.

 

Това, което всички очаквахме – да възхвалява НАТО и САЩ, се потвърди. Разбрахме, че трябва да сме колония на ТРИ МОРЕТА, контролирани от САЩ. Защото там била истината. Почти директно Цецку обвини Борисов в привързаност към Москва и промяна на евроатлантическата ориентация. Аз лично такова нещо не виждам, Козяк си върши работата даже по-усилено от преди, но все пак задълбочен мозък като на Цецку трябва да е извлякъл отнякъде такива изводи.

 

И най-интересното – Цецку очаква загуба за ГЕРБ на изборите. Намекна, че липсва добра организация, че не се зачита мнението на партийните структури /с негови верни хора/, че се прилага административен подход към кандидатурите и не се обясняват гражданските квоти. Тук съм склонна да му повярвам, защото виждам същите проблеми за ГЕРБ в предизборната кампания. На практика ГЕРБ, освен срещу опонентите си /доколкото ги има/, ще се бори и срещу вътрешния саботаж на хората на Цветанов в партията. Цецку ясно заяви, че има хора, които са верни само на него и са се отказали, когато той е напуснал.

 

Цецку, какъвто и да е, случайни неща не говори. В този момент преди изборите, това интервю е като първи изстрел срещу ГЕРБ на Борисов. И не се съмнявам, че чака провалът на ГЕРБ в местните избори, за да осъществи своя реванш.

За скандалите в БНР също се разбра, че е имало четири обаждания до генералния директор и ако се разбере от кого са, щяло да се разбере кой е виновен. Още по-интересно. Отговорът се подразбра.

 

И макар да не съм велик и задълбочен анализатор като Цветанов, бих допуснала, че макар и да не можем отвън, от народа да премахнем ГЕРБ от властта, то можем да се възползваме от големият шанс на вътрешното им разделение на тези избори. Бой по тиквите! Да живее България!

 

Елена Гунчева










 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 13581 |22.07.2019 Елена Йончева: Скандалите с Борисов 3 не спират - има доказателства за къщата в Барселона, за Ларгото, за ”Ало, Банов” . 11| 5716 |17.04.2019 Елена Йончева: Всяка четвърта българка е обект на насилие . 23| 7633 |14.04.2019 Елена Йончева: Имаме документи за корупцията на Банов . 11| 7862 |10.04.2019 Елена Йончева: Всички оставки водят към ”Борисовгейт”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads