Реклама / Ads
8| 6870 |16.01.2019 НОВИНИ

Елена Йончева: Има поход за убийството на българската журналистика

.
Елена Йончева
Не влязох в политиката. Защото ако съм влязла, трябва от другата страна да има партия. ГЕРБ не е партия, не е политически субект. Има структура, която бе наречена от един депутат от ГЕРБ „шайка“. Журналистиката не е достатъчна. България бе на едно място с Франция по свобода на словото. Сега сме между Конго и Нова Гвинея. Колко са медиите в България? Това каза депутатът от БСП Елена Йончева в „Шоуто на Слави“.
 

Много са принудени да бъдат в ГЕРБ, защото не могат да работят или да получават обществени поръчки.  Всичко бе прелъстено от ГЕРБ. Същото направиха и патриотите. БСП само може да махне тази шайка от власт. Да видим кои политици за какво стават и да градим ляво и дясно,  както е в Европа.

 

Подкрепих Румен Радев за президентската кампания. Той ме покани да бъда медиен секретар. В един момент си дадох сметка, че на това място се изисква дипломация. Отидох при Радев с огромно неудобство и той ме разбра, когато поисках да ме освободи. Не е имало женски проблем.

 

Има поход за убийство на българската журналистика. 3,6 % е икономическият растеж. Той гарантира бедност не само на това поколение, но и на следващото. В Румъния растежът е 4,7 процента. Ние сме на дъното на всички показатели. Тази битка с ГЕРБ не е политическа. Всички законопроекти на БСП са отхвърлени. ГЕРБ внася само лобистки закони. В тази ситуация да си журналист, е полезно. Безобразията, които показвам, са в резултат на разследвания. Обвинена съм в пране на пари на основата на сигнал от трима души - Антон Тодоров, Тома Биков и Делян Добрев от "Кумгейт". 

 

Проблем  е, че  братовчедка и зет на Делян Добрев са на ключови позиции в Хасково  и през тях минават обществени пръчки за десетки милиони лева. Внесохме сигнал в прокуратурата, но няма информация. Цялата схема се знае от всички хора. Тя може да се вземе от търговския регистър. Хората се страхуват да говорят за всичко това.  Подаде оставка, вероятно по съвет на Борисов, но тя не бе приета. Такъв е моделът. Той ме съди, защото е претърпял здравословни проблеми. Описани са на две страници.  

 

Никой не е оспорил тази схема. Резултат няма от това дело. Той си върна т.нар. оставка. Това не е лошо, че е в парламента. Той е лице на управлението на ГЕРБ. Той не е единствен. Цвета Караянчева каза: „Ние Делян няма да си го дадем, защото какво ще стане с всички нас“.

 

Казах, че от санирането се краде. И че оградата в хасковски регион не е построена както трябва и лесно се прескача от мигрантите. Взех камера. Проблемът не е в потока на хора. Става дума за корупционна схема. За една ограда, която струва 500 евро на линеен метър. В Гърция три пъти по-добра ограда струва два пъти по-евтина. Тя е несравнима с българската. Събрах документи и ги занесох в ДАНС и прокуратурата.

 

Разследва се. Ако Турция пусне потока, това преградно съоръжение няма да спре мигрантите, защото голяма част от оградата, камерите и сензорите не са работили в продължение на 4 години. Защото договорът за поддръжка е изтекъл. Когато покажеш далавера, срещу мен започва бой. Валери Симеонов внесе сигнал в прокуратурата срещу мен за издаване на държавна тайна. Показваме схемата в Хасково. И Делян Добрев завежда дело. Искаме проверка на пътищата. Прокуратурата ме обвинява за пране на пари. Искам колкото се може по-бързо това обвинение да влезе в съда, за да се види колко е измислено.

 

Всички инженери и професори ме разказаха схема. В износващият слой на асфалта вместо твърди частици се заменят с варовик. Износващият слой трябва да е 4 см. Масово се прави 3,5 см. В този слой се прави по процедура. Има два вида твърди частици, битум и каменно брашно. За да намалят разходите, част от твърдите частици се заменят с варовик. така е по-евтино. Така пътят става хлъзгав.  40% от магистралите се връща към властта.

 

Изследване на пътя между  Стара и Нова Загора на ЛОТ 2. Оказва се, че там, където трябва да е насипът на магистрата, вместо да се сложат инертни материали, те слагат пепел. Тя има качество да се свива и разшива в зависимост от метеорологичната обстановка. Когато основата е манипулирана, всичко се нагъва. Имаме добри строители.  Но връщайки 40 на сто от властта, те трябва да компенсират.  Затова искаме проверка на пътищата в европейска лицензирана лаборатория. 10 строителни фирми извадиха на пътя 1000 машините, защото казаха че такава проверка е обидна за тях.

 

Една машина е средно 600 лв.  Значи 600 000 лева са дали тези фирми, за да протестират срещу опозицията. Ние искаме от АПИ да ни разреши да вземем тази ядки. Това е вертикална проба, за да се види качеството и състава на асфалта. АПИ нямат право да ни откажат, въпреки, че се опитват да го направят.  Искаме да се проверят 4-те магистрали и околовръстния път.

 

Държавният департамент на  САЩ казва ,че корупцията по високите етажи на властта са свързани с големите инфраструктурни проекти. Проблемът не е в корупцията , а в грабежа. Зелените в ЕП казват, че у нас корупцията на година е  11 млрд. евро. С тях можем да имаме реална икономика. Имаме прираст, който ни обрича на бедност. В България има грабеж.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 11856 |10.01.2019 Елена Поптодорова: Прокуратурата да обясни как е ползвана България при опита за преврат в Черна гора . 5| 6309 |07.01.2019 Гласят Лиляна Павлова, Елена Йончева и Филиз Хюсменова за евродепутатки . 11| 5087 |05.01.2019 Вартоломей даде зелена светлина за независима украинска църква . 2| 4863 |23.12.2018 Паркирайте свободно, без ”синя” и ”зелена” зона на празниците в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads