Реклама / Ads
18| 9803 |30.09.2020 ПОЛИТИКА

Елена Йончева: ЕК ни каза, че имаме механизми за борба с корупцията, но те са алиби

.
В доклада на ЕК за България няма нищо, което да ни изненадва. Идеята е да не се държи назидателен тон, а да се дадат слабите точки и българските политици да разберат правилно посланието.
 

Това заяви пред БНР евродепутатът Елена Йончева.

 

Коментарът й идва часове след доклада за върховенството на закона у нас, в който се отбелязват проблемите на България в борбата с корупцията, съдебната реформа и свободата на медиите. Управляващите обаче възприеха документа положително.

 

“В доклада се подчертава, че имаме изградени стратегии за борба с корупцията, но те са повече като алиби, защото не виждаме никакъв резултат. Тук става въпрос за корупция с огромни средства, които вместо да отидат за инвестиции в социалната сфера, изчезват“, посочи още Йончева.






Припомняме, че Европа обяви, че ще обвърже отпускането на европейски средства с върховенството на закона за държавите-членки.

 

Йончева посочи, че медиите стават обект на изследването на върховенството на закона.

 

“Затова изготвяме законодателни инициативи европейските средства за медиите да не минават през правителствата, защото това е един от механизмите за държане на медиите в подчинение“.

 

"Въпреки огромната съпротива на ЕНП ще има резолюция за България, която ще бъде обща и ще бъде подкрепена от мнозинството на европейските депутати. В нея ще се описва състоянието на България според обективни показатели. Няма да имаме този дипломатичен език от страна на ЕК, а ще видим един много по-обективен анализ за това, което се случва в България. Тази резолюция ще каже, че българското правителство води страната извън Европейския съюз", коментира още евродепутатът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 9261 |09.09.2020 Елена Йончева: Следват тежки процедури, които ще бъдат насочени срещу Борисов , не срещу българските граждани . 27| 12555 |14.08.2020 Евродепутатите Елена Йончева и Радан Кънев предизвикват изслушване в Европейския парламент за институционалната криза в България . 7| 6461 |15.07.2020 Елена Йончева инициира дискусия в Европейския парламент относно състоянието на върховенството на закона в България . 13| 18189 |08.07.2020 Доц. Атанас Славов: Радев доказа, че не допуска някой да му шушне в ушенцето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads