Реклама / Ads
1| 6007 |08.06.2017 НОВИНИ

Елена Йончева: Обвинението на Валери Симеонов е абсурдно

.
Източник: БГНЕС
Обвинението на Валери Симеонов е абсурдно, заяви пред журналисти в парламента говорителят на Парламентарната група на ”БСП за България” Елена Йончева в коментар на внесения в прокуратурата сигнал от вицепремиера Валери Симеонов срещу нея. Според Симеонов Йончева е изнесла класифицирана информация по отношение на оградата на българско-турската граница.
 
Тогава министърът на вътрешните работи от служебния кабинет Пламен Узунов от трибуната на Народното събрание обявява част от доклада на Главния инспекторат на Министерския съвет относно сигурността на българо-турската граница и надеждността на инженерното възпрепятстващо съоръжение. "В този доклад се посочва конкретно в кой участък камерите не работят, казва се, че те не работят от три години, казва се защо не работят и аз цитирам тази информация, която е публично известна. Аз нямам допълнителна информация", отбеляза Йончева.

Стенограма от блиц контрола с оповестения доклад е публикувана на интернет страницата на Народното събрание, уточни тя. Блиц контролът е бил предаван пряко от националната телевизия.

На въпрос дали има усещането, че е заплаха за националната сигурност Йончева заяви: "Смятам, че защитавам националната сигурност, защото даваш публичност на това, че от три години един важен сектор на границата не работи и тази информация, вместо да потъне в административни архиви, й даваш публичност и се надяваш по този начин това да заработи".

 Още като журналист говоря, че тези камери не работят, припомни тя. Надявам се, че след като Валери Симеонов вижда, че е застрашена националната сигурност, в крайна сметка ще вземе мерки и тези камери ще заработят, каза тя. Не аз съм заплаха, а това, че има проблем на границата, отбеляза още Йончева.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 36395 |07.06.2017 Елена Йончева с убийствени факти за оградата с Турция, Радев се обади бесен . 11| 5580 |02.06.2017 Елена Йончева с нови доказателства за злоупотреби с оградата на границата . 7| 5177 |29.05.2017 Елена Поптодорова: Тръмп все още живее в кожата си на бизнесмен . 0| 7569 |26.05.2017 Министър Петров: Изненада ме обвинението срещу д-р Ангелов
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads