Реклама / Ads
10| 5119 |23.11.2017 НОВИНИ

Елена Йончева разкри, че е паднала оградата на границата край Малко Търново

.
Елена Йончена
Част от оградата на границата край Малко Търново е паднала. Това показа на снимка депутатът от БСП и журналист Елена Йончева по БТВ.
 

По думите й фотосът е направен преди два дни около 7 сутринта. Йончева подчерта, че това противоречи на уверенията на вицепремиера  Валери Симеонов, според когото няма никакви проблеми с оградното съоръжение. 

 

За филма „Граница“ ми помагаха много хора. Категорично не съм работила с уволнен служител от Гранична полиция. Помагал ни е бивш граничен полицай, но той не е уволнен за трафик на хора. Пред мен бяха две групи бежанци. Едната от 15 души, другата 35-40 човека. Опитах се да намеря най-близкия граничен патрул. След това се обадих на тел. 112. Те пристигнаха след 25-30 минути. Ние бяхме двама души. Даже нямахме и оператор. Не можехме да бием два шамара, защото не сме там за това. Нямаше как да ги спрем.

 

Бежанците направиха опит да тръгнат към вътрешността на страната, но ние се опитахме да ги спрем. Твърдението, че сме провалили акция за залавяне на бежанци е абсурдно. Ако беше така, нямаше да им отнеме толкова време да открият къде сме. Целта ни с този филм бе да покажем корупционните схеми по границата. Тези канали се покровителстват отвисоко. Дали сме едни 200 милиона за нещо, което не върши работа. Това показваме във филма. Това не е просто една тел, а става дума за националната сигурност. Българският гражданин е платил 800-100 лева на линеен метър за тази ограда, уточни Елена Йончева.

 

Това, което стана в палмамента е позор. Не може да се отнема думата на лидера на най-голямата опозиционна партия без пличина.  Корнелия Нинова не беше нарушила правилника. Големият проблем е,че г-н Главчев не си подаде оставката, защото е разбрал грешката си, а за да не стане скандал пред Европа. Не мисля, че решението са оставката е било лично решение на г-н  Главчев. Г-н Борисов му нареди и това е обществена тайна. За мен реакцията на Димитър Главчев беше остра и необяснима.  Срамно е, че ВВС трябва да установи какво се случва на границата ни.  Филмът „Граница“ съм го снимала с моя камера, монтирала съм го вкъщи, БСП не е давала пари за него, обясни накрая  тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4801 |22.11.2017 Йончева: Оградата не изпълнява функциите си . 6| 9294 |19.11.2017 Елена Йончева: Позор е, когато научим отвън какво се случва в нашата страна . 13| 8005 |18.11.2017 Йончева: Не е ли обида, когато Борисов казва, че българинът трябва да бъде държан на къса каишка, като куче? . 1| 4706 |16.11.2017 Елена Йончева отговори на петте въпроса на Валери Симеонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads