Реклама / Ads
0| 6063 |23.07.2016 НОВИНИ

Елена Йончева: Страхът в Германия подхранва крайно-десните

.
Елена Йончева
Германия стана обект на въоръжено нападение. Според журналистът Елена Йончева причина за това е големият наплив от бежанци и страха сред хората, че между тях може да се внедрят и такива, които имат контакти с ислямистки организации.
 
Страхът сред обществото дава храна на крайно-десните организации, които вярват в радикалните мерки като начин за борба срещу ислямски радикализъм. Въпросът за нападенията вече не е дали ще ги има, а кога и къде ще се осъществят.Това е коментарът на Елена Йончева за терора в Мюнхен.

Според нея причина за случилото се е е големият наплив от бежанци и страха сред хората, че между тях може да се внедрят и такива, които имат контакти с ислямистки организации, посочи тя пред bTV.

Важното е обаче да се открие причината, тъй като не можем да се борим срещу тероризма - това е методология. "Трябва да търсим причината и огнището, посочи тя. Маргинални елементи има винаги, които може да се поддадат”, посочи журналистката.

Тя коментира и преврата в Турция. Според нея тече процес на по-топли отношения между Турция и Русия, който цели да прекрати фрагментацията в Близкия Изток. По думите й опитът за военен преврат преди седмица е част от преориентацията на страната и реакция към вероятността да се появи кюрдска държава.

В Германия може да се очаква в близките дни и седмици известно напрежение заради опита за военен преврат в Турция, смята Йончева.

Самата полиция в Германия казва, че има голяма вероятност от сблъсък от привържениците на турския президент Реджеп Ердоган и тези, които не са негови привърженици. В края на месеца се подготвя около 15-хилядната демонстрация в Кьолн, която ще изрази подкрепа за Ердоган, отбеляза тя.

„Ердоган гледа в посока за генерална геополитическа преориентация на Турция“ и реагира на вероятността да се появи кюрдска държава, каза журналистът. Йончева прогнозира, че той е намислил стратегически съюз с Русия и в известна степен със Сирия.

Надявам се европейският елит да е извлякъл някаква поука от последните нападения. Все пак Франция помагаше на умерените ислямисти, а самият президент Франсоа Оланд посочи, че се изпраща оръжие в Сирия, коментира още тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5323 |21.07.2016 Проф. Дичев: Тероризмът е целенасочен спектакъл . 1| 4757 |20.07.2016 Дадоха зелена светлина на проф. Танчев за генерален адвокат в Съда на ЕС . 0| 4361 |06.07.2016 Правителството даде зелена светлина на закона за противодействие на тероризма . 14| 4679 |25.06.2016 Г. Паси: Вината за Брекзит е споделена, печеливши няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads