Реклама / Ads
33| 6163 |16.01.2021 НОВИНИ

Елена Поптодорова: Позорът предшества импийчмънта

.
Елена Поптодорова и Огнян Дъскарев
Скандал в български ефир по американския въпрос. Остри реплики и нагорещена дискусия се случи в студиото на Георги Любенов между Елена Поптодорова и Огнян Дъскарев заради изборите в САЩ през ноември и разразилите се след тях събития с щурма на Капитолия и втория процес по импийчмънт серщу републиканеца Доналд Тръмп.
 

"Позорът предшества импийчмънта. Стигна се и до официални позиции и изявления от страна на републиканците и слава Богу. Всичко това се прехвърля върху партията, която не заслужава всичко това. Жалко е, че встъпването на Байдън в длъжност съвпада със започването на процеса, но демократите нямаха друг ход", категорична бе Елена Поптодорова, бивш посланик на България в САЩ.

 

Контрира я обаче журналистът Огнян Дъскарев, който дълги години е живял в САЩ. Той категорично застана на страната на Тръмп и заговори за изборните измами, които по думите му са довели до щурма на Капитолия. Той обаче бе категоричен - Тръмп е призовал хората да отидат, но мирно и демократично.

 

Поптодорова не се съгласи. Тя заяви, че дни наред действащият все още президент на САЩ е "подгрявал" тълпата с твърдения, че няма загуба, а кражба на вот. И призова - нека анализаторите в българските студиа да работят в полза на българската аудитория и да стъпват върху факти.

 

Дъскарев бе категоричен - Байдън не е в кондиция да бъде президент на САЩ, защото въпреки огромния си опит в Белия дом и политиката, неговите "когнитивни способности" отслабват.

 

"Да е жив и здрав, но недай си боже нещо стане, вицепрезидентката Камала Харис ще е на преден план. Тя е млада, енергична, ляв радикал. Подкрепя новата зелена сделка, която ще разруши САЩ", категоричен беше Дъскарев.

 

Твърденията за изборни измами от страна на пощенски служител също станаха повод за словесни престрелки в студиото. Според показанията на шофьор от Пенсилвания заяви, че неговият пряк ръководител е инструктирал персонала да слага задна дата на подадените по пощата бюлетини след изборния ден, за да могат да бъдат преброени - което би било незаконно. По късно обаче се отметна от тях.

 

"Къде видяхте, че се е отметнал? В CNN ли го прочетохте?", попита Дъскарев.

CNN е медия, сочена като източник на фалшиви новини от самия Доналд Тръмп (бел. ред).

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4452 |08.01.2021 Елена Йончева: Явно дебатите за върховенството на закона са скучни на Борисов . 18| 3406 |06.01.2021 Борисов: 28 март е определена като дата за избори . 1| 3463 |02.01.2021 Без ”синя” и ”зелена зона” днес в София . 13| 4218 |31.12.2020 Елена Гунчева: Годината на нашето недоволство, годината на нашето примирение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads