Реклама / Ads
22| 5129 |21.02.2011 НОВИНИ

Eлеонора Николова си тръгва от ЕНП

.
Елеонора Николова
Номинираната за зам.-директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, станал известен като БОРКОР, Елеонора Николова ще напусне заместник-председателското място в Единната народна партия (ЕНП). Това съобщи в понеделник лидерът на опозиционната формация Мария Капон, цитирана от Mediapool.
 

По думите й Николова е поканена в лично качество, защото е "авторитет“ в борбата с организираната престъпност и корупцията. Капон даде това обяснение, въпреки че миналия четвъртък министър-председателят Бойко Борисов обясни назначенията на заместниците на ген. Румен Миланов – Петко Сертов и Елеонора Николова, като партиен "консенсус“.

"Подчертавам, че тя е приела лична покана. А влезе ли в тази структура, няма как да представлява политическа воля на една партия“, каза председателската на партията, която имаше свои членове на изборите за парламент в листата на РЗС.

"Професионализмът на Елеонора Николова няма как да допусне морален конфликт на интереси“, допълни Капон.

Тя отрече бъдещата заместничка на Румен Миланов да е свързана с Октопода.

Капон, която беше депутат от СДС, после независим, подкрепящ Бойко Борисов на изборите за Европейски парламент 2005 година, отрече общи действия с Алексей Петров на предстоящия президентски вот.

"ЕНП ще се яви на всички избори самостоятелно, имаме достатъчно качествени хора", допълни Капон.

Елеонора Николова влиза в политика на местните избори през 2003 година, след като става кмет на Русе с подкрепата на движението "Професионалисти за просперитет на Русе". Тя напуска поста, за да стане депутат от СДС през 2005 година, но само две години по-късно напуска със скандал партията и остава в парламента като независим народен представител.

По-късно влиза в Единната народна партия на Мария Капон, която дълго време флиртува с ГЕРБ, а през 2009 година Николова е мажоритарен кандидат за народен представител от РЗС в Пазарджик.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 187| 6250 |21.02.2011 Костов: Сертов и Николова са назначения на „Октопода” . 9| 6144 |17.02.2011 Ел. Николова: За качествата на Сертов думата има Борисов . 31| 5417 |16.02.2011 Ел. Николова казала "да" на Румен Миланов . 11| 4664 |17.01.2011 Е. Николова: МВР не си е свършило работата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads