Реклама / Ads
8| 5298 |14.08.2019 НОВИНИ

Емануил Йорданов: Концепцията на Гешев е противоречива и без конкретика

.
Емануил Йорданов
Концепцията за работата на прокуратурата, предложена от единствения кандидат за обвините №1 Иван Гешев – е противоречива. Документът е пълен с общи изрази и липсваща конкретика.
 

Това заяви бившия вътрешен министър Емануил Йорданов  пред бТВ.

 

 „Има неща, които откровено тревожат в нея. Има едно изречение, което е чист популизъм – за липсата на справедливост, която неможела да бъде оправдана дори с буквата на закона. Дълго време се надявах, че следващият главен прокуро ще бъде човек, който ще настоява за стриктно спазване на закона от страна на прокуратурата. За съжаление, такова нещо в концепцията не виждам”, каза бившият силов министър.

По-добър диалог с МВР и съда, засилена борба с корупцията, с организираната и битовата престъпност. Това са част от опорните точки в концепцията.

 

„Не виждам причина прокуратурата да присъства повече в медиите. И сега присъствието е прекомерно. Аз не се интересувам кого задържат, а какъв обвинителен акт се внася и каква е неговата съдба – дали срещу него има осъдителна присъда”, посочи Йорданов.

По думите на бившия вътрешен министър, в концепцията не се споменава нищо за обезщетенията, които държавата ни плаща за вредите, причинени на гражданите от действията на прокуратурата.

 

„Последните три дела, които моите клиенти са водили срещу прокуратурата, след оправдателни присъди – обезщетенията, които са присъдени са над 50 хил. лв. Реално не ги плаща прокуратурата, а ние”, каза още той.

 

Според Йорданов, предложението на няма наказателна отговорност за провокация към подкуп – не е сериозно.

 

„Прокуратурата среща много разбиране в управляващото мнозинство в парламента и имаме промени на законите, които са тревожни и водят до сериозни нарушения на правата на гражданите, а в същото време не помагат за повишаване на ефективността на работата на правоохранителните органи”, заяви Йорданов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5649 |13.08.2019 В концепцията си Гешев иска да няма наказание за провокация към подкуп . 6| 4439 |12.08.2019 Номинираният Гешев представя днес концепцията си за прокуратурата . 6| 8322 |24.07.2019 Асен Йорданов: Гешев е по-голям вълшебник от Кристиян, щом може да прави внушения . 16| 4794 |11.06.2019 Александър Йорданов: Да подарим реакторите от ”Белене” на Китай или Венецуела

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads