Реклама / Ads
1| 5372 |10.04.2019 НОВИНИ

Емануил Йорданов: Прокуратурата работи така сякаш цял ден гледа тъпи екшъни

.
Проф. Николай Радулов и Емануил Йорданов
Прокуратурата работи така сякаш цял ден гледа тъпи екшъни. Идва Стивън Сегал, хваща някого, набива го и така се случват нещата. Прокуратурата няма кой да я проверява, освен Господ, народното събрание и министър председателят, според собствените му думи.
 

Това коментираха  проф. Николай Радулов и  адвокатът Емануил Йорданов в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

 

Във връзка с „АпратаментГейт“  Емануил Йорданов заяви, че когато слуша подобни новини му става весело и си спомням поговорката „проверката е висша степен на доверието“. Нали не мислите, че нещо ще излезе от тези проверки? Имам 23 години практика познавам системата, да си проверяват. Е, някоя тераса може да падне има процедура за премахване на незаконен строеж, но трябва да се докаже и това е тромава процедура.

 

Сериозното обяснение за сегашните скандали са  идващите избори, каза още Йорданов. Когато говорим за всички тези избори губим основната тема. Тя е  как човек, който цял живот е бил чиновник, придобива скъпи имоти.

 

Йорданов коментира и делото „Иванчева“, в качеството си на неин защитник. Обясненията на обвиняемия са различни от свидетелските показания. Това което се случа вчера не е кой знае колко изненадващо, това е очаквано, каза той.  По думите му служебните адвокати се превръщат в служебни прокурори, които убеждават обвиняемите да си признаят. Когато тези две дребни жени бяха сочени като център на корупцията, никой не се сети да покаже, че апартаментите на двете жени, взети заедно, не могат да покрият дори част от тези апартаменти, които виждаме сега, коментира още Йорданов.

 

Той посочи още, че е подкрепил Иванчева за евродепутат, защото уважава нейната воля и начина, по който тя е премина през всичко това.

 

Моето очакване за България е лошо, защото не се развиваме добре – от скандал в скандал, никакво развитие, неспазване на закона, добави още Йорданов.

 

Николай Радулов, заяви във връзка с „АпратаментГейт“, че ако една постройка или тераса може да бъде съборена, то и асансьорът може да го спрат като опасен, защото по принцип има такива процедури.

 

Радулов припомни, че в последните 3-4 доклада на Държавният департамент  на САЩ се говори за корупцията в България. Според него възстановяването на „Радио свободна Европа“ също е сериозен знак, че в страната ни има сериозни проблеми. Американското правителство вижда ситуацията у нас като преди години. Никой не смееше да гъкне, нещата трябваше да дойде от американска страна, каза Радулов.

По думите му проверката на офшорните сметки много отдавна е направена. Той припомни „Досиетата Панама“, където  имаше замесени българи. След това имаше още няколко пъти да излиза информация: Немското разузнаване придоби от Лихтенщайн дискове с банкови сметки, където има  600 българи; в Уикилийкс  има към 700 българи фигурират с имената си, посочи другите примери Радулов.

 

Едва ли твой враг е отворил сметка на твое име и ти  е превел 100 милиона в някаква офшорка. Скандалите тепърва ще избухват, прогнозира Радулов. По думите му до края на годината трябва да заработи имотния регистър на Гърция. Тогава ще се види какви имоти имат българи там – чиновници, съдии и какви ли не, са наредени един до друг, заяви още той.

 

Това е ужасното усещане - че абсолютно всеки може да бъде арестуван посред бял ден, подложен на изпитания и унижения и после да бъде пуснат тихичко да си ходи. После съдът в Страсбург ще ни съди, коментира Радулов делото „Иванчева“.

Показните акции са за да се покаже, че това се „лошите хора“. Но кой е виновен решава съдът. Тези унижения, на които бяха подложени тези две дребнички жени са на фона на други задържания, които са далеч по-скандални, а дори няма белезници. Радулов припомни като пример как само една чистачка подгони избягал от затвора.  По думите ми кутията на Пандора е отворена и тепърва от нея ще изкачат ужасни неща.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4814 |10.04.2019 Емануил Йорданов за Дюлгеров: Мерките за неотклонение се използват за притискане . 2| 6160 |09.04.2019 Прокуратурата в безизходица по делото „Иванчева“, поиска отвод на съда . 13| 13444 |09.04.2019 Чуждият почерк в тефтера на Иванчева май не е на Дюлгеров, прокуратурата опитва да шиканира процеса . 1| 4233 |05.04.2019 НФСБ подадоха сигнал към прокуратурата за имотите на Ангелкова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads