Реклама / Ads
29| 8473 |25.06.2014 НОВИНИ

Емил Хърсев: Срещу КТБ е извършен атентат

.
Става въпрос за атентат срещу КТБ, а не за ликвидна криза. Банката не е болна.Трябва да различаваме кога някой се е разболял или ударен с тухла по главата. В случая банката е ударена масирано с много тухли.Jова заяви в "Още от деня" финансистът Емил хърсев, бивш подуправител на БНБ.
 

Тук става въпрос за масирана атака  с всякакви средства.Законът предвижда наказания за лица, които нарушават лоялността на банковата система Защо прокурататурата не ги обвини, кой трябва да защитава банкова система не можах да разбера. Всички се оказаха против една банка, която БНБ оцени като стабилна и с пълно основание, коментира още атаките против КТБ  Хърсев.

Нормални действия, така каза той по повод  проверките в КТБ и дъщерната и банка. Квесторите имат сеориозен опит, допълни Хърсев.

Не мисля че има разнобой между БНБ  и министъра на финансите по въпроса за оздравяване на банката. Становищата бяха координирани Чобанов е разсъждавал на базата на обичайните правила, обясни Хърсев.

Става въпрос за национализация на КТБ и нейната дъщерна банка, но това ще е временно.Центпралната банка вижда, че дупката е много по-малка за разлика  от онези, които участват в обругаването на банката. Аз очаквах, че тази дупка ще се окаже по-малка, категоричен бе финансистът.

Оманският фонд не се занимава с  активно управление на банки, да вземе 51%, да назначава управител.Оманският фонд може да преговаря с БНБ, квесторите нямат такова право. Този фонд ще изчака да види кой ще е стретегическият инвеститор - българска банка, сегашния акционер или други банки, внесе светлина по въпроса бившият подуправител на БНБ..

Официални данни, че държавни предприятия са изтеглили средства от КТБ няма. Ако това е така, значи правителството е работило против банката. Но аз не бих се поддал на слухове, посочи Хърсев.

Можеше да бъде предприета масирана финансова подкрепа, защото КТБ има 30 на сто ликвидност. Няма друга банка в Европа с тази ликвидност.Политиците не помагат за излизане от ситуацията, защото са в предизборна ситуация. Говорят дивотии. Лидерът на опозицята нарече България "труп". Не е вярно това нещо.Разбирам, че всеки политик иска да уязви опонента, но трябва да има някакви рамки, разгорещи се финансистът давайки оценка на поведението на политиците.

Вложителите на КТБ до 21 юли да не правят нищо. Банката ще работи, ще могат да се извършват банкови операции, посъветва Хърсев.









Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5523 |25.06.2014 Сотир Цацаров: Прекратяваме производството срещу "килърите" на Пеевски . 28| 8219 |23.06.2014 Ст. Александров: Атаката срещу КТБ е безпрецедентна! . 12| 5393 |20.06.2014 Емил Костадинов от БСП катастрофира . 95| 8327 |20.06.2014 Иван Искров: Атаките с анонимки срещу банки са много опасни!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads