Реклама / Ads
15| 5399 |27.12.2019 НОВИНИ

Емил Караниколов: В Перник е пълен хаос, трябва смяна на цялата ВиК мрежа

.
Емил Караниколов
местното ВиК не си е свършило работата. ВиК не могат да представят дори схема на инфраструктурата. В момента правим безумни неща, за да се разреши проблемът в Перник. Правим огромни дупки, отвсякъде тече. От днес започваме съвсем радикални действия.
 

Това обяви министърът на икономиката Емил Караниколов.

 

"Това е инфраструктура, която не е ремонтирана от самото изграждане. Отваряме дупки, шахти, оказва се, че ВиК нямат материали за ремонт. Идват хора, експерти, но положението е изключително тежко", заяви той пред Нова телевизия.

 

Емил Караниколов съобщи, че решението е изцяло подмяна на тръбите. Сега се губят 90 л/сек. вода. Предстои да се видят анализите на експертите. Трябва да се съгласува всичко и с Басейнова дирекция. По думите на министъра проблемът с водата в Перник не е само канализацията, а цялата система и идва поще от водопотока от яз Студена.

 

"Пречиствателната станция не е довършена или поне не е проектирана както трябва. И се губят много количества вода", обясни още Караниколов.

 

На въпрос за кражба на питейна вода, той каза, че няма доказателства за това. Стана ясно, че подобна кражба може да бъде трудно доказуемо. И разкри, че перничани много говорят за това, че предприятието  "Стомана" използва вода нерегламентирано, но никой не казва директно това. Емил Караниколов определи това като "легенди".

 

Министърът обяви, че предстои да бъде направена проверка на "един кран в нищото" до който всеки има достъп и от който реално може да бъде спирана водата на целия град. По думите му никой до момента не може да установи кой е монтирал крана и кой реално е имал достъп до него, нито кога и как е бил използван.

 

Министърът на икономиката призна, че всички управляващи са причинили на перничани  огромно неудобство. Той изказа песимизъм, че всичко може да се реши бързо. Подчерта, че е важно всичко да се започне отначало, отколкото да се пусне водата на Перник и наново да се спира.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5522 |26.12.2019 Борисов командирова главния секретар на МВР в Перник . 2| 4781 |26.12.2019 Паниката в Перник расте заради заразената вода . 18| 4995 |25.12.2019 Милост: Перник е на облекчен воден режим по време на празниците . 1| 5713 |24.12.2019 Бактерия ешерихия коли в два квартала на Перник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads