Реклама / Ads
8| 5702 |04.12.2013 НОВИНИ

Емил Костадинов: В нормална обстановка Бюджет 2014 щеше да е приет

.
В пленарна зала се гласува рамката на бюджета, приходите и разходите. В нормална обстановка работата по тази тема отдавна щеше да е приключила. По всеки текст има предложение, подписано от десетина депутати от ГЕРБ, като по този начин парламентарната обструкция е доведена до абсурд. Всяко гласуване се подлага на прегласуване, дори и да няма никаква логика за това, така се изяжда много парламентарно време и се блокира работата му. Това заяви Емил Костадинов, народен представител от ПГ на КБ, в ефира на радио К2.
 

Той допълни, че е възможно до петък вечер да приключи работата по гласуването на бюджета, но това е най – оптимистичният вариант, като не е изключено и следващата седмица да има извънредно заседание. Емил Костадинов заяви, че е изключително важно начело на правителството да има човек, който е в хармония със себе си. Според депутата от КБ премиерът е изключителен професионалист. Той допълни, че човек със слаби нерви не би могъл да издържи в такава обстановка, каквато вероятно  ни очаква и през следващите месеци и години.

Народният представител от КБ заяви, че е оптимист, че управляващите могат да подобрят състоянието на държавата. „Проектът на бюджета на държавата за следващата година е доказателство за това. Целта на депутатите от ГЕРБ е, ако е възможно да предотвратят приемането на бюджета, за да не усетят хората още от следващата година положителните акценти, както в социалната сфера, така и в инвестиционната дейност“, каза той. Според него в Бюджет 2014 е постигнат много добър баланс между инвестиционни и социални намерения, а ефектите ще засегнат положително значителна част от населението и ще рестартират икономиката.
Има качествено нова политика при разработването на Бюджет 2014

Емил Костадинов заяви, че като ляв човек би желал дефицитът да е дори още по – голям. „С оглед на голямото напрежение в приходната част на бюджета са разбираеми усилията на премиера да не напряга още повече и дефицита. Заложеният дефицит от 1,8 % е доста по – нисък от тези в другите страни от ЕС“, обясни той. По неговите думи има качествено нова политика при разработването на бюджета.

„Предвидена е значителна сума от 500 милиона лева за растеж и устойчиво развитие на регионите. Предвидени са и 100 милиона лева за структурни мерки и програми в образованието. С 22 милиона лева се увеличава субсидията за издръжка на обучението във ВУЗ – овете. Има заложени 20 милиона за иновации и още 20 милиона за бойна подготовка и бойна готовност. Към тази сума се прибавят още 150 милиона, които ще дойдат от таксата върху ВЕИ – тата. Тези пари ще бъдат раздавани на конкурсен принцип и ще бъде гарантирано прозрачното им разходване“, допълни народният представител.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 7303 |26.11.2013 Емил Костадинов: Посегателство на субсидиите на партиите ще ги тласне в ръцете на олигархията . 46| 5424 |26.11.2013 К. Костадинов: Предложението за Пеевски не беше грешка . 12| 6968 |23.11.2013 Националистът С. Костадинов: Имигранти плашили с нож таксиджия . 10| 6725 |22.10.2013 Проф. Емил Ботев: Можем да очакваме земетресение със сила 8

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads