Реклама / Ads
5| 4443 |29.04.2015 НОВИНИ

Енчев за Фрог: Турция реагира само от кумова срама на "арменската" декларация

.
Велизар Енчев
Аз гласувах против „арменската” декларация на НС заедно с Таско Ерменков от БСП и ДПС, само че те го направиха поради едни съображения, аз поради други, заяви за Фрогнюз независимият народен представител Велизар Енчев.
 

Той разказа, че 15 минути преди гласуването Магдалена Ташева от „Атака” станала и призовала от трибуната: „Моля ви, по никакъв начин не гласувайте декларация, в която думата „геноцид” отсъства!” Аз стоя на последния ред и виждам всичко, продължи Енчев и добави: Симеонов отиде при Миков, а той при Чуколов и нещо си говориха. Предполагам, че са се договорили, и въпреки призивите на Ташева, са решили да се приеме нещо, та дори и без думата „геноцид”, което в крайна сметка е отстъпление от категоричната позиция, характерна и за ЕП. Така че от една страна четворната коалиция наложи своята теза, а и БСП и Атака направиха един малък компромис в името на една малка победа. Това беше много безпринципно, защото преди това се тръбеше, че думата „геноцид” трябва да присъства, че трябва да се повтори декларацията на ЕП, на германския и австрийския парламент, а в крайна сметка се прие вариантът на ГЕРБ. Това бяха моите съображения. Но няма да скрия учудването и изненадата си, че в последния момент политически сили, които настояваха за едно, одобриха друга декларация. Става дума за опозиционна безпринципност, лицемерие и непоследователност. За какво са дебатите, след като се отричаш от говоренето си и гласуваш другояче, попита той. Да не говорим, че при гласуването липсваше половината ПГ на Атака. Излиза, че те гледат на тази тема само през призмата на излъчването по телевизията и на рейтинга. Дойде ли се до гласуване, което е най-важният показател, те напускат зала. Може да звучи инфантилно, но аз съм възмутен, заяви Енчев.

 

По повод реакцията на Анкара за декларацията на българския парламент Енчев заяви, че тя е била много сдържана, без официален писмен документ, даден на ръка. Реакцията на турската страна е малко от кумова срама, да не поставят в деликатно положение Борисов, който по същество прие декларация без думата „геноцид”. Тя е удобна за Борисов и неговата коалиция и няма нищо общо с тази на ЕП, заключи депутатът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4560 |28.04.2015 Турция скочи срещу декларацията ни за масовото изтребление на арменците . 4| 7050 |28.04.2015 Само във Фрог: И на граничарите им спретнаха номер, започнаха да ги въртят по пунктовете . 1| 5222 |28.04.2015 Първо във Фрог: Махнаха шефа на гранична полиция . 1| 4857 |28.04.2015 Д-р Дечев за Фрог: Готвят приватизация на „Св. Иван Рилски”?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads