Реклама / Ads
13| 5447 |31.05.2016 НОВИНИ

Енчев: Софиянци, бойкотирайте транспорта на 1 юни

.
Велизар Енчев
От 1 юни 2016 г. влиза в сила новата цена на билета за градския транспорт в София, която от 1 лев се увеличава на 1.60 лева. Подобно шоково вдигане на цената на градския транспорт, прието от дясното мнозинство в Столичния общински съвет, е предизвикателство както към социално слабите граждани, така и към гостите на столицата, се казва в позиция на ПП Българска пролет, разпратена до медиите и подписана от независимия депутат Велизар Енчев.
 

Това решение на столичните общински съветници е поредно доказателство за антисоциалната същност на сегашния управленски екип на София. То е подла измама на избирателите, защото преди местните избори през 2015 г. ГЕРБ и Реформаторският блок в нито един момент не обявиха това свое намерение.

 

По време на предизборната кампания Йорданка Фандъкова и нейният екип обещаваха модерен и достъпен транспорт за столичани, което изключва радикална промяна на цената на билета за градския транспорт.

 

С това свое действие дясното мнозинство в столичния парламент демонстрира политическото си коварство, присъщо на всички т.нар.системни партии – едно да се говори и обещава преди избори, съвършено друго да се прави, след като се влезе във властта.

 

В знак на протест срещу антисоциалната политика на ГЕРБ и коалиционните й партньори в Столичния общински съвет, „Българската пролет“ призовава гражданите на София да бойкотират градския транспорт на 1 юни 2016 година.

 

За да демонстрираме гражданско неподчинение в рамките на закона, призоваваме гражданите, които нямат коли, на 1 юни да се придвижват пеша, а тези, които имат автомобили, точно в този ден да ги използват, вместо градския транспорт.

 

Нека последваме примера на гордите поляци, които още преди четвърт век протестираха срещу повишените цени на млякото с демонстративното му изливане по улиците.

 

Нека се поучим от френските граждани, които в момента стачкуват срещу антисоциалните мерки на своето правителство.

 

Нека бъдем като гърците, които масово излизат по улиците, за да защитят своите човешки и професионални права.

 

Граждани на София, нека покажем на 1 юни, че не сме стадо, което може да бъде мачкано и унижавано от всеки самозабравил се управник, позволяващ си нещо недопустимо в цивилизованите страни – да се вдига цена на социална услуга с 60 процента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4628 |25.04.2016 Енчев: Щатни служители на Дианета се разпореждат у нас като в своя собственост . 0| 4710 |12.04.2016 Николай Ненчев: Пращаме и военна полиция на границата . 0| 7985 |10.04.2016 Енчев: България не е Източна Румелия! Посланик Гьокче да бъде отзован . 0| 5099 |10.04.2016 Ненчев: Решено е, купуваме 3 самолета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads