Реклама / Ads
10| 5063 |03.07.2020 НОВИНИ

Енергиен експерт: Скокът в цената на тока е обективен. Трябва да свикнем

.
Христо Казанджиев
Обективни предпоставки налагат увеличението в цените на тока. Обосновават го скокът в разходите и либерализацията на пазара.
 

Това заяви пред bTV енергийният експерт Христо Казанджиев от Българския енергиен форум.

 

Повод за думите му е изненадващото увеличаване на цената на електроенергията, което бе обявено вчера от КЕВР. Очакванията обаче бяха коренно различни - че енергийният регулатор ще обяви по-ниски цени.

 

Казанджиев обаче заяви - поскъпването е символично - с 2.5%.

 

“Трябва да свикнем с динамиката на цените на енергоносителите, важното е това увеличение да бъде обосновано и в рамките на разумното“, посочи енергийният експерт.

По думите му трябва да се акцентира върху това, че е нормално да има леко увеличение в цената на електроенергията, защото страната ни внася суровините за нейното производство.

 

Казанджиев коментира и последните развития казуса със строителството на АЕЦ

„Белене“, като заяви, че вярва на становището на ЕК, че това е напълно нов проект.

 

“Аз съм за развитието на ядрената енергетика без съмнение. Проблемът е, че в момента в България се разглеждат два проекта за развитието на ядрените мощности – единият е свързан с АЕЦ „Белене“, а другият с АЕЦ „Козлодуй“ и така наречения 7-ми блок. Елементарният финансов и технологичен анализ показва, че по-изгоден е един заместващ блок на АЕЦ „Козлодуй“, заяви експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4821 |24.06.2020 Експерт: Пари за лечение има, кадри няма . 7| 6381 |17.06.2020 Експерт: "Левски" губи европейския си лиценз след две седмици? . 5| 4731 |08.06.2020 Експерт: Ако се приемат предложенията на В. Симеонов, у нас ще има нелегален хазарт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads