Реклама / Ads
73| 11776 |22.01.2013 НОВИНИ

Енимехмедов пред съда: Съжалявам само, че оръжието засече

.
Октай Енимехмедов го извеждат след опита за покушение в НДК
Софийски районен съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на 25-годишния Октай Енимехмедов. Според съда са налице предпоставки за тази мярка, а именно – авторство и систематично подготвяне на извършеното престъпление и опасност от извършване на ново.
 

На Енимехмедов са повдигнати две обвинения – за закана за убийство, за което се предвижда до 6 години затвор и за хулиганство, за което се предвиждат до 5 години затвор.

Според съда, от разпитите на свидетелите могат да се направят изводи за това, че има авторство на престъплението, тъй като обвиняемият е закупил пистолет, поискал е да му обяснят как да го използва, и се е сдобил с пропуск за конференцията на ДПС, където нападна Ахмед Доган.

Според съда, извършеното от обвиняемия деяние е систематично подготвяно. Съдебният състав определи, че въз основа на свидетелските показания, сред които и показания на градския прокурор Николай Кокинов, и действията на обвиняемия, са налице предпоставки за извършване на ново престъпление и за авторство на извършеното от Енимехмедов.

Показанията на свидетелите, сред които и тези на Кокинов, не бяха коментирани, тъй като са следствена тайна. Въз основа на това на Октай Енимехмедов беше наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Не бягам от наказателна отговорност, заяви Октай Енимехмедов на заседанието на Софийски районен съд, на което се разгледа мярката му за неотклонение.

"Да, качих се на трибуната при Ахмед Доган, насочих пистолет към него, но не с цел да го убивам, а да го сплаша", предаде думите му Фокус. "В миналото съм правил престъпления, за които съм поел отговорност, но от години полагам усилия да допринеса с нещо за тази страна.

Мисля, че съм в полза за обществото. Мога да съм заплаха за тайното общество на ДПС", каза Енимехмедов.

"Колкото до укриването – нямам намерения да го правя, но някой друг може да има намерение да ме затрие. Надявам се на справедлив процес. Може би възрастта ми и идеалите ми ме подтикнаха да извърша това деяние, за което не съжалявам. Единствено съжалявам, че пистолетът засече", каза още той.

Енимехмедов беше задържан за нападението над бившия лидер на ДПС Ахмед Доган в събота.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5581 |22.01.2013 Исмаилов: Доган се оттегли от ДПС, предвиждайки провал на изборите . 9| 6739 |21.01.2013 Октай Енимехмедов едва ли е бил финансово стимулиран . 12| 5215 |20.01.2013 Танов: Трябва да накажат делегатите за агресията срещу Енимехмедов . 41| 6218 |20.01.2013 Лютфи Местан: Октай е заявил пред Кокинов: "Исках да убия Доган!"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads