Реклама / Ads
5| 8626 |19.02.2014 НОВИНИ

Епископ Борис изгонен от Бачковския манастир заради сексоргия

.
Агатонийският епископ Борис е разжалван от поста игумен на Бачковския манастир заради сексоргии с икономката на светата обител и монахини. За настоятел на обителта е определен архимандрит Симон, който е от манастирското братство и се ползва с неопетнено име както сред калугерите и в църковните среди, така и сред вярващите в селищата наоколо. Това съобщиха от Синодалната палата.
 


Решението за отстраняването на епископ Борис бе взето на заседание на Светия синод. Преди това архиереите разгледаха доклада на комисията, която бе сформирана в средата на януари, за да разгледа поведението му, както и се запознаха с клипчетата в интернет, от които става ясно, че бившият вече игумен е герой в сексоргия. Той бе информиран за решението на синода веднага след гласуването вчера и уведомен, че трябва да напусне обителта до края на деня.

 

Синодалните старци го изпращат на покаяние в Рилския манастир до произнасянето на църковния съд. Магистратите в раса ще определят наказанието му. То може да бъде както временна епитимия (наказание), отнемане на сана и дори низвержение, което означава разпопване. Все още не е решено, кога църковния тсъд ще заседава по наказателното дело срещу Борис Агатонийски.

 

В края на януари той бе поставен под запрещение от Светия синод. Това означава, че той няма право да служи. Заради женкарството си бе изключен и от всички листи на кандидатите за митрополити на Българската православна църква.

 

Днес синодалните старци ще решават какво да правят с монасите в Троянския манастир, които са уличени в гей връзки. Те получиха доклада от проверката на тамошния игумен Григорий със закъснение повече от две седмици в последния момент във вторник. Затова те си оставиха един ден за обстойно запознаване с материалите от проверката, направена от Григорий.

 

Днес владиците ни трябва да кажат дали признават за хомосексуалните оргии

там или не, както и да обявят наказание за провинилите се. Те все още не са решили дали да не гласуват наказание и на игумена Григорий за това, че не си е отварял очите и не е сигнализирал навреме в Синодалната палата за плътските наслади на калугерите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 4967 |19.02.2014 Борисов за Украйна: Управляващите да се вслушат в гласа на хората . 0| 5872 |19.02.2014 Св. Синод уволни епископ Борис от порноклиповете . 26| 5098 |17.02.2014 Борисов не осъзнава бедността и безработицата . 45| 5116 |16.02.2014 Станишев: Борисов за пореден път потвърди, че ГЕРБ е на Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads