Реклама / Ads
3| 6263 |26.03.2018 НОВИНИ

Ердоган към ЕС: Елате, да работим заедно

.
Това заяви президентът на Турция Реджеп Ердоган по време на съвместната пресконференция след срещата на върха в Евксиноград.
 
Преди срещата имахме с премиера Бойко Борисов една много ползотворна среща на четири очи. Надяваме се периодът на лоши взаимоотношения между Турция и ЕС да е останал в миналото, посочи Ердоган. По думите му Туск и Юнкер са споменали по време на срещата, че трябва да се работи повече в тази посока.


„Нашата кандидатура в ЕС започна през 63-година, а вече сме 2018 година. Искаме час по-скоро да направим положителна стъпка в тази посока“, посочи Ердоган.

 

„Обсъдихме стъпките, за да се подобрят отношенията между ЕС и Турция“, допълни турският лидер. По думите му Турция изпълнява своите ангажименти по отношение на борбата с тероризма и бежанците.

„Към настоящият момент сме получили 1 милиард и 800 хиляди евро, по споразумението, надявам се, че вторият транш към договора за тези 3 милиарда евро ще бъдат изпратени скоро, за да бъдем улеснени по отношение на бежанците“, заяви турският президент. Той подчерта, че на срещата е бил поставен и въпросът за либерализирането на визовия режим.

„Либерализирането на визовия режим на нашите граждани е друг въпрос, по който очакваме обратна връзка от ЕС“, заяви още Ердоган.

 

Той категорично отрече в страната му да се потъпкват човешките права. „Турция уважа демократичните права на всеки, но не бива да се забравя, че в страната ни имаше опит за преврат и за моето убийство“, каза още турският лидер.

„Направихме първата стъпка за подобряване на диалога. Но това не е достъчно, сега трябва да предприемем конкретни мерки“, категоричен бе Ердоган. „От Варна се обръщам към ЕС: Елате, заедно да работим в Сирия ,Ирак, Палестина, Ерусалим, Йемен и Афганистан. Елате заедно да създадем стабилна и благоденстваща Европа“, каза още Реджеп Ердоган.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6486 |26.03.2018 Туск: Лично се ангажирам да продължим да работим с Турция . 3| 5730 |26.03.2018 Посрещнаха Ердоган с протести във Варна . 1| 5330 |26.03.2018 Съдиите: Премиерът да попита Ердоган за човешките права . 0| 6046 |26.03.2018 Ердоган е идвал и преди в Евсиновград, но не като президент на Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads