Реклама / Ads
0| 6044 |05.08.2017 НОВИНИ

Ердоган: Правителството ще възпита поколения, запознати с религията

.
Реджеп Ердоган
Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган заяви, че правителството е „решено да възпита поколения, запознати с религията: с тяхната религия, история и култура“, по време на откриването на джамията Йълдъз Хамидийе в Истанбул, след четиригодишен ремонт, предаде Hurryiet.
 
„Това не е работа само на правителството. Това трябва да бъде осъществено от всички нас, майки и бащи. Ще продължим да работим здраво, за да отгледаме поколения, които знаят кои са те, от къде идват и накъде отиват. Възможно е да има недостатъци в това отношение, но сърцевината на вярващия е солидна. Вярвам, че ще преодолеем недостатъците за кратко време.“, заяви Ердоган.

„Ще започнем да постигаме резултати, когато видим джамиите пълни с млади хора. Ще работим непрекъснато за да подобрим, както физическата, така и духовната си култура. Задължени сме да постигнем това, не само заради себе си, но и за нашите братя и сестри, които ни гледат и са отворили сърцата си за нас“, добави турският президент.
Освен това, той говори и за миналогодишния опит за преврат. Той подчерта, че превратаджиите са атакували джамии, в опит да „умълчат рецитацията на езана(мюсюлманския повик за молитва).

„Тези, които нападнаха нашата държава и нация, първо посегнаха на нашите убежища. На 15 юли, нашата скромна джамия, намираща се в щаба за Командване на специални операции ( в Анкара) и джамията Миллет в президентският комплекс Бештепе, бяха бомбардирани от самолети. Също така, в Истанбул, много джамии, в които се произнасят молитви „села“, бяха предмет на обстрел от превратаджиите. В Измир също беше нападната джамия. Тези случки не са случайно на съвпадение“, подчерта Ердоган.
Турският лидер направи тези изявления, след петъчната молитва в джамията Йълдъз Хамидийе, издигната от Османския султан Абдул-Хамид II и построена между 1884-1886 г.
„От построяването на джамията са изминали 132 г., нека тя да радва нашите сънародници и целия ислямски свят. Тя е страхотна ценност за Истанбул.
Джамията се намира близо до двореца Йълдъз, в истанбулският квартал Бешикташ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5587 |03.08.2017 Галъп: Недоверието в правителството е близо 60 % . 0| 6360 |27.07.2017 ДСБ нарече ”политическа измама” първите 100 дни от управлението на правителството . 2| 5407 |26.07.2017 Правителството търси спонсори за председателството на ЕС . 1| 5334 |21.07.2017 Президентът: Ако правителството модернизира армията, ще сме опашката на НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads