Реклама / Ads
2| 5581 |25.09.2016 НОВИНИ

Н.Пр. Ерик Рубин: Нелепо е да не поддържате връзки с Русия

.
Американският посланик Н.Пр. Ерик Рубин
Имате долбоки исторически връзки с Русия, тя е близо до вас. Представата, че не може да се поддържат връзки с Русия е нелепо. Грешно е, че не може да имате добри отношения с Русия ако поддържате връзки с европейските страни и САЩ. Това също е нелепо, каза пред bTV американският посланик в България Н.Пр. Ерик Рубин
 
Той коментира и съвместната охрана на българското небе от български и американски пилоти. Мисията по обща охрана на небето ви бе успешна. Тя бе израз на истинско партньорство. Всички разноски по кратката мисия бе поета от САЩ. В същото време България осъвременява своите ВВС. Ние искаме да подкрепим това. Обмени се и опит между пилотите. В момента бойната ви авиация е малка и всеки знае, че се нуждае от модернизация. Това бе подкрепяща мисия, с която се гордеем, посочи посланикът.

Невярно е, че няма нови американски инвестиции в България. 1 млрд.лв. са влезли като директни американски инвестиции. Но явно това не е достатъчно. Искаме цифрата да стане 1 млрд. долара, обясни той.

Във всяка страна има корупция. В моя роден щат Ню Йорк двама високопоставани политици са в затвора за това. В България законодателството се развива. Ние ще помогнем за повече прозрачност. Затова подкрепяме свободните медии, разследващата журналистика, заяви Рубин.

България  е външната граница на ЕС.  България върши добра работа, но това е скъпо начинание и се нуждаете от помощ. Ние също се опитваме да помогнем. Сътрудничеството ни с вашите гранични власти е близко. Няма да заменим ЕС, но искаме да помогнем, посочи Рубин.

Ние не коментираме избора преди да е приключил. Страните членки на ООН трябва да кажат, кой е най-добрият избор. Не можем да коментираме, преди изборът да е приключил. Така посланик Рубин отговори дипломатично  на въпрос за българския кандидат за шеф на ООН Ирина Бокова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3684 |19.09.2016 Експлозия на жп гара в американския щат Ню Джърси . 0| 4305 |16.09.2016 Клинтън иска Тръмп да се извини на Обама и на американския народ . 0| 4395 |07.09.2016 Д-р Пасков: Изборът на нов американски президент ще пренареди политиката . 0| 3867 |06.09.2016 Предложиха отпадането на американските визи за българи в ЕП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads