Реклама / Ads
14| 4686 |04.02.2019 НОВИНИ

Ерик Рубин: В цената за изтребителите влиза въоръжение, обучение и инфраструктура

.
Ерик Рубин
За избора на изтребителите F-16 не е имало абсолютно никакъв натиск от страна на САЩ. Много ясно сме заявили, че цената ще отговаря на нуждите, изискванията на България и нейните възможности. В цената се включва всичко - въоръжение, обучение, инфраструктура.
 

Това каза пред бТВ американският посланик у нас Ерик Рубин. Той коментира темата за преговорите за нови изтребители F-16.

 

Според нас е добра идея правителствета да преговарят за тази сделка. Това не е обикновена търговска трансакция. Това е стратегическо решение, с което се модернизира българската армия, нещо, което ние в САЩ подкрепяме.

 

"Много ясно сме заявили, че цената ще отговаря на нуждите, изискванията на България и нейните възможности. В цената се включва всичко - въоръжение, обучение, инфраструктура. Много се надяваме решението на парламента за провеждане на преговори да завърши успешно с договор. България има славна традиция в авиацията. Вашите военновъздушни сили заслужават да имат най-добрите самолети. Всички ваши съседни държави, които са членки на НАТО, притежават F-16 и това ще спомогне да извършвате заедно учения и тренировки. Българското правителство ще реши кой да преговаря с нас", каза още посланик Рубин.

 

Посланикът коментира  и твърденията на президента Румен Радев, че решението за F-16 е корупционно. "Никога не е имало някакъв натиск от американска страна. Това е суверенно решение на България. България е наш партньор и съюзник. Ние сме прозрачни и открити. Спазвали сме всяка една буква на закона. Вярваме, че България заслужава най-добрия самолет в света, а това е F-16. Никога не е имало лобизъм. Насърчавали сме България да модернизира армията си, но никога не е имало натиск. Това беше гласуване на българския парламент", заяви Рубин.

 

"F-16 Блок 70 е изцяло нов и обновен самолет. Това е причината да не го виждате да лети все още. Това е най-добрият самолет в света. В момента се завършва поточната линия в Южна Каролина и F-16 Блок 70 ще започне да се произвежда. Освен България този самолет е поръчан още от Словакия и редица други държави", разкри американският посланик.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4295 |03.02.2019 Мишел Барние: Европа трябва да е общност, за да ни уважават американците и китайците . 4| 5542 |25.01.2019 Свиленски: ГЕРБ слиза от сцената, отива си . 3| 4239 |22.01.2019 Русия: Американските кораби в Черно море трябва да стоят далече от руските брегове . 1| 4722 |18.01.2019 Работодатели и синдикати искат спешна среща с Борисов заради цената на тока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads