Реклама / Ads
15| 4952 |28.01.2015 НОВИНИ

Т. Ерменков: БСП ще внесе промени, които целят да дисциплинират ЕРП-тата

.
Таско Ерменков Източник: Булфото
Ще внесем отново промени, които целят да дисциплинират ЕРП-тата. Хубавото, което се случи вчера на извънредното заседание на комисията по енергетика, е, че се удължи срокът за внасяне на промените между първо и второ четене на законите за изменение и допълнение на Закона за енергетиката.
 
Това каза народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков пред бТВ. Той уточни, че БСП ще внесе отново предложения - да нямат право ЕРП-тата да спират електричеството, когато си искат; да имат задължението да пускат спрян електромер без да се заплаща за това; когато има констатирано нарушение това да става в присъствие на свидетели.

„Това са поправки, които внесохме в 42-то НС, които поради липса на разбирателство не можаха да се случат. Надявам се вече да сме узрели за идеята, че този път ЕРП-та трябва да бъдат вкарани в рамките на закона. Когато те извършват своята дейност, обществото да е убедено, че тя е такава, каквато трябва да бъде и е на реална цена”, обясни народният представител.

Ерменков заяви, че глобалният проблем е, че със своите действия ЕРП-та успяха да разрушат доверието на потребителите към тях и сега, каквото и да направят е естествено потребителят да е срещу техните решения. „Ние като политици трябва да използваме това време, което ни се дава, за да направим необходимите промени и се надявам, че този път ще покажем, че чрез решенията, които ще вземем, ще върнем доверието на хората”, смята Ерменков.

Във връзка с новата програма за саниране на жилища Ерменков изрази своето притеснение от това, че санирането обхваща само панелните блокове с не по-малко от 36 апартамента. Той обясни, че в България има 680 хил. многофамилни сгради, от тях около 380 хил. са панелни, а останалите са монолитни и пълзящ кофраж. „Не мога да се съглася, че кметът трябва да бъде този, който ще прави подбор на изпълнителите, ще определя процедури и ще разпределя парите при условие, че става въпрос за частна собственост на гражданите”, възмути се народният представител.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 4985 |19.01.2015 Т. Ерменков: Шистов газ, ако не е зплаха за земята . 9| 4337 |14.01.2015 Ерменков: Да строиш газов хъб без газ, е ексцентрично . 22| 4510 |15.12.2014 Мая Манолова внесе контрабюджет . 11| 4214 |12.12.2014 Таско Ерменков: НЕК не може да изпадне във фалит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads