Реклама / Ads
12| 5418 |01.04.2014 НОВИНИ

Ерменков: Дали появата на доносник в Брюксел и идването на Борисов е съвпадение?

.
Писмото на комисаря Йотингер до министър Стойнев започва с: „До знанието на комисията беше донесена информацията…“. Ако се преведе с други думи е: „В комисията дойде един донос…“. Надявам се, че времето на появата на доносник в Брюксел и времето на посещението на г-н Борисов в Брюксел е чисто съвпадение, защото не мога да си представя, че сериозни политически мъже се занимават с доноси. Това заяви народният представител от КБ Таско Ерменков на пресконференция на БСП.
 

 

Според него това писмо е от рубриката „Една жена каза“ и съдържа изрази като: „Комисията дочу, че са внесени промени в Закона за енергетиката, които може би, като че ли, едва ли не, ще нарушат изискванията на закона, влезли в третата газова директива, т.е. европейско законодателство“.

 

Ерменков се учуди и защо един висш държавен чиновник се обръща към министър и му задава въпроси за неща, които са направили депутати, а не към институцията, която има своите компетенции. „Видимо това е професионалното ниво, а може би и това е поръчката, която трябва да изпълнява, имайки предвид предизборната борба, в която сме влезли не само в България, но и в ЕС и предполагам, че ще бъдат използвани всички средства от тук нататък, имайки предвид малките разлики между ЕНП и ПЕС“, каза той.

 

„С промените, които вкарахме с Явор Куюмджиев на първо четене в Комисията по енергетика, още не са минали през пленарна зала, ние не нарушаваме европейското законодателство, а хармонизираме българското законодателство с европейското. Защото за газовата директива, за която толкова е загрижен г-н Йотингер никъде и в нито една от частите не се говори за морски газопроводи“, каза още депутатът.

Таско Ерменков е категоричен, че колкото и да иска да бъдат оригинални автори с Явор Куюмджиев, те са използвали аналогични газопроводи, които идват от Африка и страни, които не са членки на ЕС, минават през Средиземно море и навлизат в територията на съответната страна, която е член на ЕС.

 

„Единствената разлика между тези газопроводи и „Южен поток“ е, че там става въпрос за Италия, а тук за България, там е африкански газ, а тук - руски. Едва ли това е основание да има разлика в законодателствата в съответните страни“, каза той. 

 

Ерменков припомни, че този газопровод, освен всичко друго, е единственият за сега реален голям инвестиционен проект в България и единственият проект, който ще мине през Северозападна България, най-изостаналият район не само в България, но и в Европа, и ще създаде работни места там по време на строителството и експлоатацията. „С този проект ние можем да станем енергиен фактор в региона и в Европа. На някой това може да не му харесва, че се случва по време на управлението с мандата на БСП, но ние правим всичко възможно този проект да се случи“, заключи Ерменков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6425 |22.03.2014 Таско Ерменков: ЕРП-тата няма да си сменят собствениците при отнемане на лиценза . 23| 4859 |20.03.2014 Курумбашев за Карадере: Ще следя лично дали е спазено екозаконодателството . 3| 5375 |19.03.2014 Днес става ясно дали ще отнемат лиценза на ЕРП - тата . 6| 5413 |14.03.2014 Животът на пострадалите полицаи в Лясковeц - вън от опасност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads