Реклама / Ads
8| 4786 |25.02.2016 НОВИНИ

Ерменков: Кабинетът „Борисов 2” руши върховенството на закона

.
Таско Ерменков
„По начина, по който действат премиерът и част от министрите, се поставя под съмнение един от конституционните принципи на държавата – върховенството на закона”. Това заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков. Той подчерта, че министър Москов е обяснявал, че това е целесъобразното решение при вноса на ваксините. Депутатът допълни, че премиерът е представил нерегламентирания законово начин на спиране на няколко обществени поръчки като най-целесъобразното решение, взето поради възникнали съмнения.
 

„Когато в една държава правителството започне да работи по целесъобразност, а не според закона, няма защо да се учудваме, че обикновеният гражданин също действа по целесъобразност на своите интереси, а не според закона”, каза още социалистът.

 

Ерменков бе категоричен, че при всички положения не премиерът е този, който ще определя дали е проведена законно една процедура за обществени поръчки или не. Това се определя по съответния ред от КЗК и ВАС. „Ако премиерът има съмнения, той би могъл да съобщи на тези органи и те да ги разгледат”, заяви народният представител.  Той изрази съмнение, че случващото се в момента е само за вдигане цената на спрените поръчки.

 

Социалистът заяви, че левицата не спира да следи действията на управляващите и да реагира остро. Подчерта, че тези действия на БСП дават резултати, даде за пример с вота на недоверие в сферата на здравеопазване и факта, че ВАС е отменил здравната карта, планирана от министъра. По думите му, и други наредби ще бъдат отложени и спрени. „Ще има и други подобни действия спрямо министри, които не си вършат работата”, заяви той.    

 

На въпрос за електронното гласуване Ерменков отговори, че то в момента не дава достатъчно гаранции както за самоличността на гласуващия, така и за тайната на подадения глас. По думите му има възможности за вмешателство, хакерски атаки и манипулиране на резултата. „Електронното гласуване не е панацея за честни избори, напротив - ще се увеличат възможностите за манипулация на избори и купуване на гласове”, заключи Таско Ерменков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4750 |21.02.2016 Таско Ерменков: Не можем да чакаме здравеопазването да се съсипе . 11| 4339 |19.02.2016 Вотът не мина, кабинетът оцеля . 5| 4520 |04.02.2016 Миков: Здравната политика на „Борисов 2” е „социално вредна” . 2| 5541 |30.12.2015 Кабинетът закрива митницата в Свиленград

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads