Реклама / Ads
0| 7053 |22.06.2015 НОВИНИ

Ерменков: Правителството готви удар върху държавната енергетика

.
Таско Ерменков
„Това, което силно ни притеснява е ударът, който се готви от правителството върху държавната енергетика с псевдо намаляванията на работни места и заплати“. Това заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков пред bTV.
 
Той е на мнение, че 10%, които ще намалят там, ще им донесе 1% дивидент. „Този 1% ли е проблемът на българската енергетика, че да оставим хората без работа и доходи?“, попита народният представител. „В държавата се получава парадоксът едрите работодатели да стачкуват и не мога да си представя формата, под която ще го направят - с ниско летящи частни самолети или скъпи коли по улиците на София“, коментира той. Ерменков допълни, че при заплаха за такъв протест, правителството веднага се събира и бърза да реши този проблем. „Ако по същия начин се беше събрало, когато имаше протести за цената на млякото, когато протестираха учителите, пчеларите, ловците, щях да разбера, че членовете на правителството се вслушват в протестите, но те се вслушаха само в един“, коментира Ерменков.

По неговите думи проблемът е не в това как се разпределя едно голямо количество пари, които се натрупват като задължение към обществото, а как се формират трите основни компонента - ВЕИ-та, американските централи и заводските централи. „Ние не се притесняваме от проверка, защото всички предварителни договори, които са подписани през 2007 – 2008 г. са били на стойност около 12 хил. мегавата мощности. Тези договори бяха с 2 годишен срок за извършване на дейност“, каза още той. Ерменков обясни, че дори и да са били подписани през последния ден на правителството през 2009 г., до 2011 г. са щели за приключат. „Бумът на ВЕИ-та стана през 2012 г. Когато голямата част от ВЕИ бяха вкарани в действие, имаше случаи 60 ВЕИ да бъдат включени в един ден. Това е не само теоретически, но и практически невъзможно да се случи“, обясни народният представител.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4308 |11.06.2015 Цветанов:Няма притеснение за стабилността на правителството . 4| 4670 |10.06.2015 Ерменков: Фалитът на КТБ беше предизвикан . 12| 4544 |10.06.2015 Буруджиева: Борисов ни подготви за сътрудничеството си с ДПС . 3| 4681 |09.06.2015 И Перник готви референдум

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads