Реклама / Ads
51| 8955 |03.12.2014 НОВИНИ

Т. Ерменков пред Фрог: Обещал ли е президентът да работи срещу „Южен поток”?

.
Таско Ерменков
Абсурд е никой да не е виждал договора за „Южен поток”. Може ли 4 месеца след падането на предишното правителство да се твърди, че то е скрило договорите и никой не ги е виждал?! Според мен всичко, което се прави в момента е чисто лицемерие. Леят се крокодилски сълзи, след като е изядена жертвата, коментира пред Фрог нюз депутатът от БСП Таско Ерменков.
 

Направи се всичко възможно да се спре проектът, а сега се  ронят крокодилски сълзи за него. Страна по договора е БЕХ, шефът й е назначен през март 2014 г. и сега е същият – той да обясни за договорите. Имало е 4 месеца време да се видят нарушенията му и да бъдат оповестени, обръща внимание депутатът.

 

Странни са ми в момента тези мизансцени, които се разиграват: „Ах, колко е лошо, ах, колко е трагично!” Дори Русия окончателно да не е решила за „Южен поток”, то е направена сериозна крачка в тази посока. Нали не може да си представите, че руският президент е отишъл при турския и му е казал: „Имам проблем с България. Искате ли да участвате в един блъф?” И турският президент да му отговори: „Разбира се!” На някой може да се иска така да се тълкуват нещата, за да си измие ръцете и да се оправдае защо е работил срещу България.

 

Нямаме официално известие за „Южен поток”, защото Путин не казва: „Спираме”.  Но това е сериозно предупреждение. Надявам се да се намираме между първата и последната врата на последния вагон на проекта, обнадежден е Ерменков.

 

Възможно е „Южен поток” проектът да завие на юг. Той може да мине през Турция и да стигне до западната й граница. Гърция вероятно ще го пусне. При тях едва ли ще има такива политически терзания като при нас.

 

Искам да попитам дали президентът по време на посещението си в Турция не е обещавал да работи срещу „Южен поток” в България? Не разполагам с факти, подчертава депутатът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5908 |03.12.2014 А. Гълъбов за Фрог: Залогът за управлението е по-висок от Слави Бинев . 8| 9851 |03.12.2014 Адв. Д. Филипова пред Фрог: ЧСИ-та продават незаконно жилища . 43| 10658 |02.12.2014 Тр. Трайков пред Фрог: „Газпром” е знаел от 5 г. за съдбата на „Южен поток” . 31| 10616 |02.12.2014 Хр. Бойчев за Фрог: Ще става и по-абсурдно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads