Реклама / Ads
11| 4844 |12.08.2014 НОВИНИ

Ерменков: Режим на тока-не; увеличение-да!

.
Таско Ерменков
В София водачите на листи на БСП трябва да бъдат по-разпознаваеми лица, а това как ще бъдат подредени листите е въпрос на ръководството на партията, заяви по БТВ енергийният експерт Таско Ерменков. Той щял да влезе в битката, защото смятал, че може да бъде полезен със знанията и уменията си в областта на енергетиката. И добави, че не се притеснява от режим на тока през зимата заради причините, които чул от сегашния вицепремиер.
 

Няма никакво основание да смятаме, че ще има режим на тока, ако не се опитваме по този начин да плашим българския народ. Това, че в системата има голяма задлъжнялост не означава, че ще спре производството на електроенергия, каза той.

 

Според Ерменков няма опасност 3-те милиарда задлъжнялост в енергетиката да се превърнат в държавен дълг. Можем да говорим за влошена ликвидност, но в никакъв случай за банкрут. По повод очакваната промяна в цената на тока от 1 октомври Ерменков каза, че предупредил за това още преди два месеца. Ако не успеем да предоговорим условията с американските централи и да нормализираме отношенията с ВЕИ сектора, ще ни чака увеличение на цената.

 

Тенденцията на повишаване на цената на електроенергията винаги е била и е нормална тенденция в цял свят. Нека да не забравяме, че миналата година по това време, когато намалихме цената на електроенергията това беше глътка въздух за малките фирми и за потребителя. Това намаляване беше основателно и резонно, защото беше направено въз основа на открити резерви в системата. Те вече се изчерпаха и поради тази причина най-вероятно ще има повишение на електроенергията. Увеличението вероятно ще е в рамките на 10%, което не било много.

 

Най-големия проблем на България е, че ние не можем да постигнем политически консенсус, когато става въпрос за национални обекти. Поради тази причина е хубаво експертите в България да седнат на една маса и да разберем къде е бъдещето и какво трябва да направим. Имаме достатъчно наши експерти, каза накрая Ерменков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5203 |11.08.2014 ДКЕВР: Няма да има режим на тока, но ще поскъпне от 1 октомври . 33| 5934 |08.08.2014 Има опасност от режим на тока през зимата . 0| 5068 |07.08.2014 ЧЕЗ предупреждава! Режим на тока в бедстващата Мизия . 0| 5094 |01.08.2014 Виж ограничителния режим за снабдяване с ток в 5 общини в Западна България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads