Реклама / Ads
0| 7030 |24.01.2014 НОВИНИ

Ето каква е биопрогнозата за идните дни

.
През целия период се очакват ниски нива на слънчевата активност, което би довело до проблеми особено при възрастни хора с хронични сърдечносъдови и мозъчносъдови заболявания. По принцип тези промени не се отразяват на младите и на спортистите.
 

Ниските нива водят до понижение на кръвното налягане, отпуснатост, главоболие, световъртеж, болки в сърдечната област, раздразнителност, пише 24 часа. За да се предпазим от негативните промени, е добре да се приемат редовно предписаните медикаменти, да се намали приемът на алкохол и цигари, да се увеличи физическото натоварване, да се увеличи времето за сън и почивка.

При ниски нива на геомагнитната активност, каквито са очакваните през целия период е нарушена адаптацията на организма, което също води до проява на сънливост и отпуснатост. При ниските нива на геомагнитната активност времето за реакция на външни дразнители става по-дълго. Подходящи са тонизиращите напитки, витамините. С благоприятно въздействие е и приемът на храни, богати на йод, калий, магнезий като картофи, моркови, боб, банани, стафиди. С допълнителни ползи е и приемането на по-лека храна като риба. За предпочитане са постните риби. Най-добре е основните количества храна за деня да се приемат около 14 часа и вечерята да бъде около 18 часа. Тя пък да е предимно от плодове и зеленчуци. С позитивно въздействие върху организма е ранното ставане - около 6 часа.
 

Обяснението за хипотониците е, че при високата влажност от преваляванията и слаб "натиск" на въздуха върху тялото се понижава тонусът на кръвоносните съдове. Това води до допълнително понижаване на кръвното и съпъстващите го слабост, отпадналост, замаяност. В повечето случаи елементарни контрамерки, като увеличаване на физическата активност и тонизираща напитка, дават резултат.
 

Възможно е и влошаване на състоянието на астматиците, мускулатурата на бронхите се свива, лигавицата набъбва и може да се стигне до типичния пристъп на задух. Костите и ставите също не харесват застудяването, което ни очаква. Ниските температури увеличават сковаността. Дори и при слаби възпалителни процеси чувството за болка се увеличава заради засиленото дразнене на нервните окончания. Обаждат се дори стари счупвания и травми. Зачестяват синузитните кризи с главоболие.За да се предпазим от тези промени, е удачно болните с хронични дихателни проблеми да си приемат редовно лекарствата и да се ограничи времето за престой на открито. Носете шал, за да се ограничи директният достъп до дихателните пътища на студен и много влажен въздух.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 6151 |31.08.2013 В БСП възмутени от Първанов; нямал представа каква партия е червената . 19| 5040 |29.04.2013 Омбудсманът: Каква държава не може да си пази дори премиера! . 23| 6785 |29.12.2012 Ванга на Лили: Никаква магия не може да ти навреди! . 78| 5501 |16.10.2012 Най-видните ГЕРБ-ери отиват с Борисов на конгрес на ЕНП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads