Реклама / Ads
15| 6393 |17.08.2012 НОВИНИ

Ето майката, която искаше да продаде бебето си

.
"Трябва да отида до Трявна, трябва, помогнете ми да стигна дотам", повтаря в унес младата жена.
 

Боса, с гуменки в ръцете, с торбички под очите, 25-годишната Полина Петкова напуска дома на любимия Георги Тинео в Дружба 1 около 10,30 ч. вчера. Приятелят й, който по това време също си е вкъщи, й подвиква по-бързо да затваря и да изчезва, разказва покъртителната история 24 часа.

Само преди броени дни, на 7 август, Поли и Георги са станали родители на Йоана. Три дни по-късно на бащата му щуква идеята да продаде мъничето за 5000 евро чрез форума на българските майки bg-mamma.

Шокиращата оферта гласяла, че младото семейство, е в безизходица, притиснато от недоимъка. "Искаме да се откажем от него, но не искаме да е по домове", написал Георги до майките. Предложението му веднага хвърля в потрес потребителите на сайта, които светкавично алармират ГДБОП.

"Глупости, не е искал 5000 евро, а 5000 лв.", уточнява Полина, докато слиза по стълбите, и присяда пред вратата на мазето да изпуши една цигара и да се обуе. Тя и Георги били на хероин. Регистрирани са в полицията за дребни кражби, но не и за наркотици, казаха от МВР.

Младата жена говори бавно, несвързано и объркано. Движенията й са хаотични. Ту тръгва към изхода на блока, ту се връща обратно към мазето. Не спира да повтаря. "Трябва обезателно да стигна до Трявна, трябва. Може те ли да направите нещо?", обръща се към екипа на "24 часа" да й помогне.

"Не, сега не съм вземала нищо. Лошо ми е", казва и отнесено се усмихва.
Полина, която е родом от Габрово, дошла в София преди около две години, за да си търси работа. В столицата живеела сестра й със семейството си и момичето разчитало на помощта й. След пристигането си обаче започнала с дрогата и вече година и половина не е спирала. Не работи от много време, но не може и да си спомни какво точно е правила, преди да затъне. Досега не е опитвала да се откаже. "Като си отида в Трявна, ще се лекувам", казва някак несигурно. Там живеело семейството й.

"Уф, как се запознахме с Георги, не помня", казва момичето и личи, че абстиненцията вече я мъчи, 31-годишният й приятел започнал да се друса преди нея. Той също не се занимал с нищо, ту спял при родителите си, ту се изнасял към мазето. "Откъде да знам дали отношенията ни са били сериозни", признава Полина.

Така и не може да каже кога точно се е подслонила в мазето на любимия, но било малко преди раждането. Самите съседи в блока на Георги не са я виждали преди. За появата й узнали едва преди дни, когато дошли линейка и полиция.

Вбесени от наркоманските изпълнения на двамата, семействата им отдавна са вдигнали ръце от тях и не желаели да им помагат. Йорданка, майката на Георги, била инвалид, и трудно се движела. "Не познавам никаква Полина", бе лаконична жената в сряда.
Ден по-късно обаче момичето излезе от дома й.

За прехраната на семейството се грижел само бащата на Георги - Албино Тинео. Човекът работел във фабрика за бонбони. Георги и Полина се озовали в мазето, след като, вбесен, един ден той ги прогонил от дома си.

"С тези хора не искам да имам нищо общо, елате да видите къде ми изхвърлиха багажа", жалва се Полина и отваря вратата на мазето, където са струпани найлонови пликове с дрехите й. Тя уточнява, че не се разбира нито с родителите на 31-годишния си приятел, нито със самия него. Той също вече не я искал.

В деня на раждането на бебенцето бащата на Георги подал сигнал в полицията, че някаква жена се е настанила незаконно в мазето му.

Полицаите отишли на адреса и се натъкнали на неочаквана гледка. Младата жена се превивала от болки и била на път да роди. Униформените веднага повикали "Бърза помощ", и линейката откарала Полина в "Шейново".

"Детето се роди 1,900 кг. Нарекох я Йоана, оставям я в дом", лаконично разказва Поли и в поведението й нищо не издава, че съжалява за решението си.

"Сигурно трябваше да я взема и с нея да се прибера при нашите в Трявна, но вече е късно", обяснява доста неуверено. Твърди, че родителите й знаели, че очаква дете. Малката дошла на бял свят преждевременно. Георги не я припознал, защото нямал пари да плати на нотариус, който да му изготви документа."Да, той е бащата, но не иска бебето", откровена е Полина.

Ето и снимката на жената, която забрави майчинските си инстинкти и реши просто да продаде като парче месо детето си:
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 208| 18195 |12.06.2012 В. Велева: Павлов искаше да прави Донев премиер . 7| 7414 |10.04.2012 Солена глоба за майката на малката Поли, която летя от 8-я етаж . 22| 6367 |16.04.2011 П. Курумбашев: Няма партия, която да стои добре в дясното пространство . 0| 5070 |01.03.2011 Октай: Дал има информация, за която не знаем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads